Лікарі повʼязали часті головні болі зі зневодненням організму: як це працює

Розберіться і назавжди розпрощайтесь з головним болем

Головний біль може зіпсувати не лише настрій, а й всі плани. Тому чим швидше його позбудетесь, тим швидше відчуєте полегшення та повернете свою працездатність. Допоможуть у цьому прості дії – вживання достатньої кількості води.

Звісно, якщо причиною вашого головного болю було зневоднення організму.

Про це пише Prevention.

Але що таке головний біль, пов’язаний зі зневодненням, і як ви можете дізнатися, що у вас саме ця проблема.

Що таке головний біль при зневодненні?

Медхат Міхаель, доктор медичних наук, спеціаліст із лікування болю та медичний директор неопераційної програми в Центрі здоров’я хребта в медичному центрі MemorialCare Orange Coast у Фонтані (штат Каліфорнія, США), каже: 

Головний біль, пов’язаний зі зневодненням, — це головний біль, який виникає, коли ви не вживаєте достатньо рідини.

Він стверджує, що навіть легке зневоднення може призвести до головного болю.

Коли ви зневоднені, мозок має тенденцію скорочуватися або зменшуватися всередині черепа.

Це чинить сильний тиск на черепні нерви та створює певну напругу на оболонки, які покривають мозок. Це може призвести до головного болю, — пояснює доктор Міхаель.

Немає певного рівня зневоднення, який спричинив би головний біль, каже Аміт Сачдев, доктор медичних наук, медичний директор кафедри неврології Університету штату Мічіган, — усі люди різні.

«У нас немає чіткої межі між зневодненням і головним болем, крім того, що зневоднення робить весь організм менш стійким», — каже він.

Наскільки поширеним та яким є головний біль при зневодненні?

Вчені переконані, що головний біль як наслідок зневоднення є дуже поширеним.  Він є одним із перших симптомів, які можна відчути при зневодненні, окрім сухості в роті та спраги.

Всі люди різні, кожен по-своєму відчуває біль.

«Найчастіше зневоднення призводить до ниючого і слабкого болю», — каже доктор Сачдев. «Іноді зневоднення може спровокувати сильніший головний біль, наприклад мігрень».

Ці головні болі, як правило, «зачіпляють всю голову, тобто болить не лише одна область». Зазвичай це тупий, безперервний біль, який може тривати годинами.

На думку вчених, причиною зневоднення є недостатнє споживанням рідини або втрата більшої кількості рідини, ніж ви приймаєте зазвичай

Найпоширеніші причини зневоднення:

  • діарея
  • блювання
  • значне потовиділення
  • часте сечовипускання
  • лихоманка
  • недостатній рівень вживання води

Щоб запобігти головному болю при зневодненні слід приймаєте достатню кількість рідини.

За підрахунками вчених це:

  • близько 15,5 чашок (3,7 літра) рідини на день для чоловіків
  • бриблизно 11,5 чашок (2,7 літра) рідини на день для жінок

Якщо ж ви приймаєте певні ліки, і через них частіше ходите в туалет, маєте врахувати, що потреба у воді для вас є більшою.

 «Намагайтеся уникати будь-яких солодких напоїв, оскільки вони витягують воду з ваших тканин і можуть привести до ще більшого зневоднення», — каже доктор Кіран Раджніш, доктор медичних наук, невролог і фахівець з болю в медичному центрі Векснера Університету штату Огайо.

Якщо ви відчуваєте регулярні головні болі з симптомами, які пов’язані зі зневодненням, лікарі рекомендують пити більше води та подивитися, що відбудеться. Але якщо це не допомагає, потрібно звернутися до лікаря.

Джерело: «ТСН» 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Пицька

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень