Лідер Китаю їде до Франці з вимогою – запросити Росію на мирні переговори по Україні (ФОТО)

Що мав би сказати Зеленський (AK)

Президент Китаю Сі Цзіньпін їде до Франції, аби переконати Емануеля Макрона та всю Європу запросити Росію на мирну конференцію по Україні. Про це повідомляє Politico.

Попередньо візит китайського лідера має відбутися на початку травня. Джерела видання свідчать, що Китай ставить пряму вимогу:

Або Росія отримає місце за столом майбутніх мирних переговорів, або Пекін – бойкотуватиме такі зустрічі.

 

Очікується, що відповідні переговори пройдуть у Швейцарії.

 

Про можливі переговори в Швейцарі доволі відкрито заговорили з січня цього року

ПРОБЛЕМА ДЛЯ УКРАЇНИ

Фактично, відмова з боку України – дозволити Росії брати участь у мирних переговорах означатиме, що українське керівництво не бачить жодної можливості вести перемовини з РФ.

Така позиція може розглядатися  як певна «героїчна непоступливість», але своїм наслідком вона матиме – прямий карт-бланш для Путіна та РФ діяти далі вільно і беззастережно, нарощуючи свою військову потугу та апетити у захопленні  українських земель.

Ще гіршим є те, що Китай, який відмовиться брати участь у подібній мирній конференції, фактично почне ще більше зближуватися з РФ, що не є аж надто добрим для України.

Загалом стосунки між Путіним та Сі Цзіньпіном є доволі непростими. Китай, приміром, до сих пір не визнає анексії Криму та офіційно не підтримує так звану "СВО"

«REALPOLITIK»

Очевидно, що головна проблема Києва та України на світовій арені полягає в тому, що ми не спромоглися до цих пір ідеологічно та сутнісно оформити концепт, який би зміг розбити ті логічні побудови, що їх натхненно пропонує світові Кремль, опираючись на цьому на політологічні схеми та теорії самого Заходу.

У першу йдеться про так звану теорію «Realpolitik» відкритим речником якої є нині американський професор та політолог Джон Міршаймер, за яким стоїть ціла група політиків та урядових і бізнесових кіл, які значною мірою визначають нинішню політику США.

Міршаймер не просто один із апологетів Путіна, але й один із найвпливовіших мислителів американської школи міжнародних аналітиків. Він той, хто проголошує та відстоює концепцію "Realpolitik"

Для прикладу, палким прихильником «Realpolitik» був, як вважається, і нині вже покійний Генрі Кіссінджер.

Ключовим принципом такого «Політичного реалізму», якщо коротко, спрощено і доволі грубо, є «Право Сильного» чи «Право Сили».

 

Мовляв, не стримати моря руками, і якщо з’являються сильні країни то вони повинні отримувати й свій кусок «світового пирога», зокрема, в якості  прилеглих до них територій та країн, які мають надалі потрапляти в поле їхнього впливу.

 

Країни зі «сфери впливу» таких центрів сили мають формувати певну «санітарну зону», яка б відділяла ці Імперії від прямого зіткнення з іншими центрами сили, ключовою гарантією безпеки для яких мала б слугувати – ядерна зброя.

ОТОЖ

Згідно з цією концепцією, Росія «має право» на Україну, а новий справедливий світопорядок повинен полягати у визнанні того, що тепер світ буде поділений на сфери впливу між кількома імперіями – «ядерними фортецями».

Таке собі «нове середньовіччя» у 21 столітті і світ поділений на ядерні феодальні вотчини, які лякають одна одну все новими видами зброї, але воюють лише на своїх околицях.

Володимир Зеленський

ЯК ДІЯТИ КИЄВУ?

Задача України – не ховати голову в пісок, а розбити саму цю концепцію «Realpolitik».

Зробити це мав би особисто Президент Зеленський.

Логіку аргументації для його можливих промов, публікацій та звернень ми показували ТУТ і ТУТ

"Камертон Перемоги"

*АК -- авторська колонка

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень