Легендарний рівнянин став обличчям українського бренду Indposhiv (ФОТО)

Костюм бренду представив у Каннах

Фото: Instagram

26-річний рівнянин Олександр Будько, командир взводу 49-го окремого стрілецького батальйону Карпатська Січ з позивним Терен, свої ноги втратив під час контрнаступу на Харківщині.

Коли побратими несли його на ношах, думав: добре, що власну групу крові записав не лише на шевронах, а й на штанах та берцях. Коли ж глянув на ноги — від берців нічого не побачив. Ноги були, але вони не мали за що триматися. 

Це була просто каша з кісток, м’яса, штанів та берців. А на лівій ступні відірвало всю м’язову тканину, подрібнило кістки й залишилися тільки пальці та сухожилля, — розповідає Олександр. 

За іронією долі це сталося 24 серпня, у День Незалежності України. Та це не зламало мужнього чоловіка.

Далеко позаду залишилися  декілька операцій по ампутації кінцівок, звикання до візка та до того, як тебе сприймають інші.

На протези Олександр став вже після трьох місяців відновлення. Подав заявку до Revived Soldiers Ukraine, які ще з 2014 року допомагають нашим військовим і за кілька місяців поїхав до США.

Спеціалісти виготовили йому протези для кросфіту і бігу. Та й в Україні він мав змогу отримати протези нашого виробництва.

Протези можна змінювати, залежно від завдання. Тому зараз у мене шість ніг, я наче павук, — сміється Олександр.

Нині він пише автобіографічну книгу та планує взяти участь в Іграх Нескорених, що проходитимуть у липні. А ще спробував плавати без протезів — і у нього вийшло! Він реальний герой нашого часу.

Днями Олександр Будько став обличчям бренду Indposhiv. 18 травня у Каннах в рамках 76-го кінофестивалю відбувся благодійний вечір, присвячений Україні. На благодійному аукціоні Олександр представив костюм цього бренду (на фото).

Також ми писали:

Впертий чоловік з Рівного, який втратив ноги на війні, отримав шість залізних кінцівок

Джерело: «Вікна» 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Пицька

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень