Лагідна українізація Ткаченка. Популярні блогери можуть отримати державну підтримку

Щоб зробити україномовне – модним й цікавим

Популярні українські блогери
Популярні українські блогери: Вузол і Манько, Євген Клопотенко, Майкл Щур, Маша Сєбова

Авторів українського контенту треба підтримувати. Така дискусія нещодавно відбулася у Міністерстві культури. На переконання Міністерства, це популяризуватиме український контент й водночас знизить концентрацію уваги до російських блогерів, зазначив міністр культури Олександр Ткаченко в розмові з РБК-Україна.

За його словами, є достатньо багато популярних україномовних блогерів, і зокрема українських артистів, які пишуть українські пісні.

У нас нещодавно була дискусія про форми прямої або непрямої підтримки з боку держави їх творчості. Тому що ми підтримуємо інституції й рідко підтримуємо індивідуальних творців контенту.

 

Тобто умовно кажучи, ті ж гранти Українського культурного фонду могли б бути спрямовані на підтримку конкретних українських музикантів, блогерів. Тому що їх популяризація автоматично знижує вагу, яку мають російські блогери зараз в нашому просторі, - каже міністр.

Олександр Ткаченко
Олександр Ткаченко, міністр культури України

Як пояснює Ткаченко, якщо у ТОП переглядах й перебуває російський виконавець чи блогер, то наступне за його відео у YouTube дуже різноманітне:

Тобто, є величезна кількість людей, які слухають західну та українську музику і там вже різноманітність суттєво більша.

 

Тому я б не аналізував лише за клікабельністю найбільш яскравих зірок, я б дивився, що дивляться ще, адже дивилися і дивляться, в тому числі багато західної та української музики, - підкреслює Ткаченко.

Міністр культури впевнений, що сучасні діти достатньо патріотичні, й попри те, що вони споживають контент російською мовою, поруч – вони слухають й говорять українською й намагаються говорити англійською.

Та в цілому покоління досить патріотичне, тобто вони розуміють, де вони живуть.

 

Інший момент, що дійсно вплив всього цього валу, який ми бачимо в інтернеті, не може не впливати на погляди, ставлення, на те, про що ви говорите. І, безумовно, тут без підтримки саме українських артистів, блогерів, усіх інших, не обійтися. Ми живемо в такому просторі, коли неможливо від цього позбутися, цей порядок денний все одно існує.

 

Тут важлива політика держави, яка, на мій погляд, повинна бути спрямована насамперед на промоцію українського, і таким чином цей тренд можна буде міняти, - підсумовує Ткаченко. 

Повне інтерв’ю з виданням РБК-Україна – тут.

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень