«Кидали» людей: поліцейські викрили шахрайську фірму з працевлаштування за кордоном

Її засновникам і працівникам загрожує в'язниця

Працівники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, викрили трьох осіб, які під виглядом туристичної фірми займались шахрайством з працевлаштування за кордоном.

Правоохоронці кілька місяців збирали доказову базу, яка б дозволила притягнути до відповідальності осіб, які наживалися на мешканцях Хмельниччини, котрі шукали роботу.

В результаті спецоперації поліцейські припинили злочинну діяльність 56-річного хмельничанина, який, використовуючи кримінальні зв’язки на території України, спільно ще з двома мешканками області створили фірму з організації працевлаштування за кордоном.

Не маючи офіційної реєстрації, вказані особи надавали послуги з працевлаштування на підприємствах країн Євросоюзу.

 

При цьому обов’язковою умовою для охочих працевлаштуватися була купівля фальшивих ID-карток іноземних держав, начебто для легалізації працевлаштування.

 

иготовленням фальшивих карток займався 23-річний мешканець Чернівців, який надалі передавав їх у Хмельницький через одну зі служб доставки вантажів.

Оплативши 200 євро за послуги фірми та отримавши на руки підроблені ID-картки, клієнти прибували до країн Євросоюзу, але не отримували обіцяної працівниками фірми роботи. А коли місцеві правоохоронці виявляли у них підроблені ID-карти, у потерпілих починалися проблеми з законом.

А декого з них представники правоохоронних органів іноземних держав навіть притягували до відповідальності, тимчасово позбавляючи волі.

За фактом шахрайства у поліції розпочали кримінальне провадження. Зловмисникам загрожує до 8 років у в'язниці.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень