«Квартири відійшли на другий план»: як змінилася ситуація на ринку нерухомості

Яке житло є більш популярним?

Експерти з нерухомості запевняють, що у 2023 році значно зріс попит на приватні будинки. Тоді як квартири відійшли на другий план.

Про це розповідає  портал з пошуку житла DOM.RIA.

У першому кварталі цього року попит на купівлю будинків був найвищим у порівнянні з іншими категоріями житла і склав 43,2%. 2-кімнатними квартирами цікавилося трохи більше користувачів, ніж 1-кімнатними.

 

Серед пропозицій оренди найбільший попит спостерігався на 1-кімнатні (49,7%) і 2-кімнатні квартири (31,8%). – повідомляє портал.

Попри це, на ринку оренди житла ситуація кардинально відрізняється. Найбільший попит на 1-кімнатні квартири (49,7%). Натомість найменше українці цікавилися орендою будинків та 3-кімнатних квартир.

Зазначається, що на кінець квітня середня ціна квадратного метра нового житла у Києві становила 51,3 тис. грн. Істотно ціни різнилися залежно від району.

Станом на квітень 2023 року в Україні було відкрито продаж квартир у 73% житлових комплексів, будівництво яких триває.

Джерело: «ТСН» 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Пицька

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень