Курси молодого водія: Скільки коштує навчання в автошколах

Задоволення не з дешевих

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Водіння авто – це корисне вміння в сучасному світі, яке дозволяє подорожувати, возити дітей до школи, комфортно їздити на роботу та за покупками.  

Під час війни, здавалось би, кожен повинен мати водійське посвідчення, особливо жінки. Оскільки більшість представників сильної статі захищають нашу країну від ворога. Та вивчитись на права задоволення не з дешевих.

Скільки коштує навчитися водити авто у великих містах України?

Школа водійської майстерності у Львові пропонує різні види курсів для клієнтів: початковий, підлітковий, основний, професійний та зимовий, а також курси для мотоциклістів.

Початковий курс розрахований на водіїв без досвіду чи дорослих, які вирішили навчитись керувати автомобілем.

8 уроків з практикою коштують від 4,8 тис. грн на авто клієнта і від 7,8 тис. грн – на авто школи. Пропонують також розширений курс для початківців з теорії (4,5 тис. грн) та практики на механіці або автоматі (від 9,6 тис. грн) – загалом 10 занять.

 

Для підлітків пропонують програму з 5 занять на 10 годин. Вартість – від 3 тис. грн на авто клієнта і від 5 тис. грн – на авто школи. Основний курс призначений для «прокачування» знань і навичок водіїв – це 6 занять вартістю від 3,9 тис. грн.

 

Професійний курс – це навчання екстремального водіння, ціна за 3 заняття – від 4,2 тис. грн. Для прихильників автоспорту влаштовують індивідуальні спортивні тренування – від 2,5 тис. грн за заняття.

У столиці курси водіння категорії «В» в одній з автошкіл містять чотири програми: «Мінімум», «Базова», «Стандарт» і «Розширена». На онлайн-навчання є знижки.

За мінімальною програмою передбачається 20 практичних занять по 45 хв для водіїв із певними навичками та водійським посвідченням, вартість – 13 тис. грн.

 

«Базова» розрахована на водіїв із середніми навичками, це 30 занять із водінням за 16 тис. грн.

 

«Стандарт» – 40 практичних занять за 19 тис. грн для водіїв зі стабільними навичками.

 

«Розширена» коштує 22 тис. грн та призначена для початківців – це 50 практичних занять і теорія.

Окремо можна замовити додаткові практичні заняття на 1,5 год кожне за ціною 800 грн (седан) або 900 грн (кросовер).

В Ужгороді також працюють автошколи, де навчають водіїв категорії «В». Навчання триває 3 місяці, учні можуть обрати для практики один з 5 автомобілів школи. Вартість – 5,5 тис. грн. Окремо можна купити курс «Слюсар з ремонту автомобілів». Навчання триває 5 місяців, вартість – 5 тис. грн.

У Хмельницькому є понад десяток сертифікованих автошкіл, які пропонують курси на 1,5-2 місяці. Ціна стартує від 7 тис. грн, середня ринкова – 11 тис. грн. Зазвичай навчання на автомобілі з автоматичною коробкою передач на 500-700 грн дорожче, ніж на механіці.

У місті є і популярна мережа жіночих автошкіл, де викладають інструкторки для учениць. Вартість курсу залежить від навичок та потреб клієнток, у середньому до 12 тис. грн. Можна замовити окремо лише курс з теорії онлайн за 4,7 тис. грн.

Варто зауважити, що з 24 липня в автошколах відбудуться зміни. В Україні набудуть чинності нові правила отримання посвідчення водія.

Якщо раніше водіїв навчали два місяці, а тоді складали два екзамени, то тепер процес розіб’ють на два етапи по місяцю – окремо теорія та практика.

 

Екзамени кандидатам у водії доведеться складати після кожного етапу. Іспит з теорії, як і раніше, складатимуть 20 хвилин – це 20 питань з дозволом зробити дві помилки. Свідоцтво про складання теорії дійсне рік.

Упродовж цього періоду можна звернутися до автошколи для практичної підготовки. По її завершенні видадуть свідоцтво, яке дійсне два роки. 

Джерело: Сьогодні

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень