«Купила дитині іграшку, а вона смердить», - рівнянка про свою покупку (ФОТО)

У Держпродспоживслужбі дали рекомендації

Іграшку, яку побоялася давати дитині, придбала у Рівному у магазині відомої торгової мережі, яка реалізує засоби гігієни, жителька міста:

Іграшка була запакована. Тому сморід від неї не можна було відчути зразу.

 

На пакуванні зазначалося, що іграшка не містить ароматичних речовин, які здатні викликати алергію, і що відповідає санітарним вимогам.

 

Красива реклама на пакуванні закликала купувати цілу серію тваринок, щоб знайти серед них ті, які світяться у темряві. На це й спокусилася моя дитина. А я повірила написаному про безпечність іграшки. 

 

Коли споживачка вдома з дитиною розпакувала іграшку, відчула від неї сильний різкий сморід. Тож засумнівалася, чи безпечна вона. Адже знає, що згідно з санітарними нормами, дитячі іграшки не повинні мати сильних запахів. 

Що робити в таких випадках - розповіла заступник начальника Держпродспоживслужби Рівненщини Оксана Немкович:

Згідно зі статтею 8 Закону про захист прав споживачів, якщо товар неналежної якості, споживач має право вимагати у продавця зменшення його ціни, усунення недоліку чи відшкодування витрат. 

 

Якщо є підозра у безпечності товару, можна звертатися із заявою до продавця і вимагати проведення його експертизи. 

 

Але краще зі скаргою на такий товар звертатися до нас, щоб ми провели незалежну експертизу. Тільки зараз, на жаль, ми перевірки не проводимо і коштів на це держава не надає. Тож зможемо відреагувати на скаргу належним чином, коли будуть відновлені в державі перевірки. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень