Куди буде цілитись росія, якщо путін наважиться на ядерний удар по Україні?

Прогнози аналітиків

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Армія рф продовжує зазнавати поразки в Україні, тож чутки про те, що у безвихідній ситуації путін наважиться застосувати ядерну зброю, продовжують поширюватися.

Нині аналітики вважають, що москва, можливо, розгорне одну або кілька тактичних або бойових ядерних бомб.

Це стрілецька зброя потужністю від 0,3 до 100 кілотонни порівняно з 1,2 мегатонни найбільшої стратегічної боєголовки США або 58-мегатонної бомби, випробуваної росією 1961 року.

Військовий експерт із програми міжнародної безпеки CSIS у Вашингтоні Марк Канчіан каже, що росія, найімовірніше, не використовуватиме ядерну зброю на лінії фронту. За його словами, щоб захопити 32 км території, може знадобитися 20 невеликих ядерних бомб — це незначна перевага за величезних ризиків застосування ядерної зброї.

Є варіант, що путін може обрати більші руйнування та смерть й атакувати українську військову базу, або вдарити по міському центру, спричинивши масові втрати.

Такі сценарії, ймовірно, були б спрямовані на розкол НАТО та глобального консенсусу проти путіна, — вважає колишній експерт з ядерної політики Білого дому Джон Вольфсталь.

В такому випадку у Заходу не буде іншого виходу, як відповісти. Та відповідь має надійти від НАТО як групи, а не окремо від Сполучених Штатів.

Будь-яка відповідь повинна забезпечити як те, що військова ситуація для путіна не покращилася внаслідок такого удару, так і те, що його політичне, економічне та особисте становище внаслідок цього постраждало, – сказав Джон Вольфшталь.

Деякі експерти припускають, що ефективнішою відповіддю на російську ядерну атаку буде зростання військової та дипломатичної підтримки України й постачання Києву більшої кількості летальної зброї для атак на рф.

Дням президент України Володимир Зеленський заявив, що погрози путіна використати ядерну зброю можуть стати реальністю і глава рф уже не блефує. При цьому світ продовжує утримувати його від використання ядерної зброї.

Джерело: ТСН з посиланням на AFP

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень