Kronospan просить рівненських політиків не займатися маніпуляціями, а розвивати економіку (ФОТО)

Павло Пильтяй за об'єднання зусиль

[media=186975]Виконавчий директор ТОВ «Технопривід Інвест Груп»  Павло Пильтяй вважає, що  лише об`єднання зусиль, конструктивна співпраця допоможуть створювати виробництва, нові робочі місця, наповнювати місцевий та державний бюджет.  Натомість політики мають уникати голослівних заяв та маніпуляцій.

Понад 15 років міжнародна компанія Kronospan інвестує кошти у розвиток української економіки. Торік компанія в особі ТОВ «Технопривід Інвест Груп» розпочала впроваджувати масштабний інвестиційний проєкт з будівництва нового деревообробного заводу у селі Городок Рівненської області.

Всі свої кроки ми проводимо максимально публічно

Про намір створювати нове виробництво ми оголосили на пресконференції, провели найпублічніше в області громадське обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля. Про наш проєкт більше сотні разів писали журналісти всеукраїнських та регіональних видань. Ми проводили ознайомчі екскурсії на наші виробництва в містах Нововолинськ (Україна), Щецінек та Мєлец (Польща), ми співпрацюємо з місцевими радами всіх рівнів.  Ми пройшли всі передбачені законом процедури та отримали всі необхідні дозволи для провадження діяльності, - підкреслив виконавчий директор ТОВ «Технопривід Інвест Груп» Павло Пильтяй. - Але 2020 рік є роком проведення місцевих виборів. І за дивним збігом обставин має низку гучних заяв від представників політичних партій, депутатів. На жаль, політичний порядок денний змушує окремих політиків не шукати конструктивного діалогу, а рухатися шляхом пошуку «хайпу», гучних заяв та пошуку «псевдосенсацій». Іноді у цей процес долучають депутати різних рівнів, які теж роблять «гучні заяви», свідомо чи несвідомо перекручуючи поняття та факти.

Нам закидають, що «оцінка впливу на довкілля (ОВД) поставила більше запитань, ніж відповідей.» Але на всі питання ми надали відповіді – надіслали їх на адреси екологічних організацій, народних депутатів, профільних міністерств, представників громади. Департамент екології та природних ресурсів Рівненської ОДА при видачі висновку з оцінки впливу на довкілля опрацював всі зауваження та пропозиції з боку громадськості та громадських організацій і при цьому більшість зауважень врахував при видачі Висновку з ОВД.

Політики намагаються маніпулювати тим, що ми використали законне право відстоювати свою правоту в суді. На жаль, деструктивна позиція ГО «Екоклуб» та деяких активістів, небажання чути факти і аргументи, маніпуляції та перекручування фактів не залишили нам вибору – ми змушені були звернутися за захистом до суду.  Це нормальний цивілізований, європейський підхід, який відповідає всім демократичним цінностям. Однак політики натомість називають таке дотримання закону – утисками. В той же час не наводять жодних аргументів, чому правовий метод вирішення спорів у суді є утисками. Для нас це більше схоже на політичні маніпуляції.

Політики мають своє бачення вдосконалення закону про оцінку впливу на довкілля, мають повноваження та спроможності ініціювати та проводити  зміни до законодавства… Але натомість звинувачують у всіх бідах виробників. Політики звикли до гучних заяв, особливо напередодні виборів.

Організація Kronospan системно дбає про покращення екологічної безпеки. Відбувається постійна модернізація виробничих потужностей, встановлюються найсучасніші фільтри, запроваджуються передові технологічні рішення та методи керування. Такі новації постійно реалізовуються на виробництві в Нововолинську, найкращі технологічні і екологічні рішення заплановані в проєкті спорудження заводу в Городку Рівненської області.

- Ми дбаємо про екологічну безпеку громади та за власною ініціативою вирішили взяти участь у встановленні сучасного автоматичного посту моніторингу стану атмосферного повітря  в Городку. Першого в області! Хоча за законом таке  обладнання мало би встановлюватися за кошти державного та місцевого бюджету. Але зараз це робить інвестор, - наголошує  Павло Пильтяй.Ми віримо у розвиток Рівненщини і щоденно працюємо для цього. Зберігаємо спокій та розвиваємо українську економіку!

Нагадуємо, що деревообробний завод розташується у Городку Рівненської області. У 2020 році компанія…

Планує інвестувати у створення виробництва понад 200 мільйонів євро

Лінія з виробництва ДСП має випустити продукцію вже в кінці цього року. Крім того, у планах – спорудження лінії з виробництва OSB. Тільки торік витратили на демонтаж аварійних конструкцій старого заводу та підготовчі роботи майже 10 мільйонів євро.

Передбачається, що після виходу заводу на проєктну потужність, щороку підприємство сплачуватиме понад 350 мільйонів гривень податків і зборів. З них 25 мільйонів гривень поповнюватимуть саме бюджет Городоцької сільської ради.

Завод Kronospan матиме не тільки сучасне і сертифіковане європейське обладнання, а й одні з найкращих у всьому світі фільтраційні системи, в тому числі UTWS та WESP. Це передові технології, які Kronospan впроваджуватиме першим в Україні.

Нагадаємо, Україна взяла на себе зобов’язання щодо впровадження BAT (з англ. Best Available Technologies – Найкращі доступні технології та Методи керування) у найближчому майбутньому. Транзитний період переходу на нові Європейські стандарти триватиме щонайменше 4-5 років, але Kronospan вже впроваджує наведені у Європейських Директивах норми.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Олег Нечидюк

Олег Нечидюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень