Кремль: Введення Києвом санкцій можна вважати кроком на – недопущення зустрічі Путіна й Зеленського (ФОТО)

Москва вважає, що Банкова боїться і «рубає хвости» (с)

Як повідомдляє ГОРДОН, спікер глави Кремля Дмитро Пєсков зробив гучну заяву.

ЇЇ СУТЬ:

Введення Києвом 24 червня санкцій щодо російських компаній можна вважати кроком для недопущення зустрічі президентів Росії та України Володимира Путіна й Володимира Зеленського.

Про це Пєсков розповів журналістам, повідомляє російський ТАСС.

Речник Кремля вважає, що введення санкцій з боку України можна розцінити як «обрубування хвостів», аби  «у жодний спосіб не допустити» зустрічі Путіна й Зеленського.

КОНТЕКСТ:

  • 24 червня Зеленський ввів у дію санкцій проти 55 російських банків, які діють на тимчасово окупованих територіях Донбасу й у Криму. У список банків увійшли: «Сбербанк России», «Московский областной банк», «Индустриальный сберегательный банк», «Банк «Содействие общественным инициативам», так званий «Державний банк «ЛНР», «Газпромбанк».

  • Також Україна ввела санкції проти чиновників й олігархів, наближених до Путіна. У списку санкцій, який затвердили на засіданні РНБО 18 червня, зокрема, потрапили брати Ротенберги і їхні родичі, російський бізнесмен Олег Дерипаска, голова «Газпрому» Олексій Міллер, генеральний директор «Газпром-Медіа Холдинг» Олександр Жаров, командувач Росгвардії Віктор Золотов, глава держкорпорації «Ростех» Сергій Чемезов, власник металургійної корпорації Михайло Шелков.

  • Наразі єдина зустріч Путіна й Зеленського на найвищому рівні відбулася у грудні 2019 року в Парижі на саміті лідерів країн нормандського формату.

  • Ще 20 квітня 2021 року у своєму зверненні Зеленський запропонував Путіну зустрітися «в будь-якій точці Донбасу, де йде війна».

  • Путін відповів главі Української держави за два дні й запропонував зустрітися в Москві. Глава Кремля говорив, що готовий до переговорів про двосторонні відносини. Для «обговорення проблем Донбасу» керівництво України має зустрічатися з ватажками «ЛНР» і «ДНР», а «вже потім обговорювати їх із представниками третіх країн», заявляв він.

  • Представники української делегації у ТКГ вважають, що президенту України не варто їхати на переговори в Москву. До Києва запрошувати Путіна некоректно, заявив глава Офісу президента Андрій Єрмак.

  • В опублікованому 26 квітня інтерв'ю Financial Times Зеленський заявив, що готовий до зустрічі з Путіним, підкресливши, що його «турбує не місце проведення, а зміст зустрічі». Він доручив Єрмаку почати підготовку до зустрічі.

  • Зеленський в інтерв'ю La Repubblica, яке вийшло 27 квітня, на запитання журналістів, чи може Ватикан стати місцем для його переговорів із Путіним, сказав, що «це могло б бути оптимальним місцем з усіх точок зору. Ватикан – справді ідеальне місце для діалогу про мир».

  • Спікер Кремля Дмитро Пєсков пізніше заявив, що невідомо, чи зможе Путін зустрітися із Зеленським де-небудь, окрім Москви. Також Пєсков додав, що Москві поки не надходило офіційної пропозиції від Києва про проведення зустрічі Путіна й Зеленського у Ватикані.

  • 29 квітня кілька українських ЗМІ з посиланням на джерела повідомили, що для зустрічі Путіна й Зеленського розглядають кілька майданчиків. «Я не можу сказати конкретно наразі про Відень в Австрії, але Ізраїль і Туреччина теж розглядалися як можливе рішення», – сказало джерело «Інтерфакс-Україна». Співрозмовник НВ заявив, що місцем переговорів може стати Відень, також розглядають Єрусалим.

  • Зеленський 20 травня під час пресконференції повідомив, що Офіс президента почав підготовку його зустрічі з Путіним. Прессекретар Путіна Дмитро Пєсков підтвердив контакти з Банковою про «гіпотетичний порядок денний гіпотетичної зустрічі» Путіна та Зеленського. Спікер Кремля зазначив, що процес підготовки саміту двох президентів триває непросто, строків такої зустрічі поки не визначено.

  • 21 травня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Зеленський не зустрічатиметься з Путіним, якщо на цій зустрічі не буде тем окупованих Криму та Донбасу.

  • 14 червня в інтерв'ю іноземним ЗМІ Зеленський заявив, що в Росії затягують його зустріч із Путіним

А що думаєте Ви: чи потрібна Україні зустріч «Зеленський – Путін»?

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень