Зеленський хоче від Німеччини «Шмайсери» та «Леопарди» і робить ставку на «Зелених» (ФОТО)

Президент України вирішив зіграти на виборах у ФРН?

Як відомо, незабаром в Німеччині вибори, за результатами яких Ангела Меркель – сходить з політичної арени. Це відомо точно.

Нагадаємо, вбори до німецького Бундестагу припадають на 26 вересня 2021 й Україна на них робить відверту ставку на «Зелених», які, за деякими прогнозами, можуть на тих виборах отримати відносну перемогу і право – першими спробувати – сформувати уряд.

Або не тільки спробувати.

Роберт Габек є співголовою політичної сили, яка в даний момент лідирує у передвиборчих перегонах до Бундестагу Німеччини

Так чи інакше, але Зеленський та його оточення вирішили зіграти ва-банк і зробити ставку саме на  «Зелених»: вони – єдина політична сила в Німеччині, яка виступає проти добудови «Північного Потоку 2».

Мало того, Роберт Габек – один із лідерів німецьких «Зелених», побував минулого тижня в Україні і зробив низку майже войовничих заяв. Процитуємо УКРІНФОРМ:

 Якщо на таку країну, як Україна, нападають, їй не можна перешкоджати у здійсненні самооборони та захисту. Більш того, варто було б підтримати її засобами захисту.

 

Таку думку висловив Габек у спілкуванні з німецькими журналістами, які супроводжували його в поїздці Україною. За словами німецького політика, прагнення Української держави, яка зіткнулась з російською агресією, до отримання оборонних видів озброєнь є «обґрунтованим».

Габек під час візиту до України

Подібна заява не просто від німецького політика (до цього вже лунали поодинокі зауваження, що ФРН могла би підтримати Київ оборонними озброєннями), а від одного з керівників партії, яка традиційно вважається пацифістською, миттєво розлетілася в ЗМІ та відразу запалила «червону лампочку». Не прокоментував слова депутата Бундестагу хіба що ледачий.

Але Габека «уся ця колотнеча» (саме так він охарактеризував ситуацію), схоже, жодним чином не засмутила.

 

Наступного дня він дав розлоге інтерв’ю Німецькому радіо, в якому повторив свою тезу та навіть розвинув її.

 

«З точки зору безпекової політики, Україна почувається залишеною на самоті», – констатував він.

Габек розігрує "українську карту" на виборах у ФРН?

Нині ж уже Зеленський прямо звернувся до Німеччини за військовою допомогою, вочевидь, знаючи, що Меркель та її оточення – категорично ПРОТИ такого. Як пише Європейська правда, про це він сказав в інтерв’ю Frankfurter Allgemeine Zeitung:

«Німеччина не надала нам жодної військової допомоги, але вона могла б це зробити», – сказав він.

 

За його словами, Україні потрібні ракетні катери, патрульні катери, штурмові гвинтівки, радіообладнання та броньована військова техніка.

 

«Габек це розуміє», – сказав Зеленський, маючи на увазі заяву співголови «Зелених» Роберта Габека.

Роберт Габек є одним із лідерів партії "Зелених", але не він є кандидатом у канцлери

Водночас представники правлячого блоку ХДС/ХСС поки висловлюються проти цієї ідеї. Тож, якщо «Зеленим» не вдасться перемогти, Зеленського чекатиме дуже прохолодне ставлення з боку ФРН.

Але з іншого боку…

 

Хіба сьогдні ставлення Німеччини до нас є теплим?

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень