Краще підготуватися вже: Який запас їжі зробити, якщо світла не буде 10-15 днів

Нутриціолог дала поради

По всій Україні тривають відключення електроенергії.

Зазвичай світло вимикають на 3-6 годин на день. Втім, надалі відключення можуть бути більш тривалі. Якими продуктами запастися, якщо світла не буде 10-15 днів?

Нутриціолог Наталія Краснопольська розповіла, яка їжа буде ще й достатньо поживною та корисною.

Більшість продуктів з запасу мають буди швидкого приготування. Так, це суперечить порадам здорового харчування, але якщо не буде світла, можна з’їсти запарені вівсяні пластівці або навіть «мівіну». Гречку можна залити на ніч холодною водою. Кукурудзяна дрібна крупа добре запарюється. Обирайте рибу у власному соку, паштети, оселедець, ікру. Із рослинного мають бути квасоля і нут, – розповіла Наталія Краснопольська.

Фахівець також радить запастися насінням та горіхами. Обов’язково має бути 5-денний запас води з розрахунком 3 літри/день на кожного члена сім’ї.

Не завадять консервовані овочі, хліб, хлібці й галети. Потрібно також прикупити шоколад понад 80%, сухофрукти, фруктові чипси та інші корисні смаколики. Для дітей, залежно від віку, необхідні каші швидкого приготування, овочеві та фруктові пюре.

Джерело: Патріоти України

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень