Краса, яку можна побачити лише з човна. Ентузіаст прокладає туристичні маршрути річками Рівненщини (ФОТО)

Аби популяризувати туризм на човнах

Ентузіаст з Демидівки Василь Березюк нині шукає мальовничі маршрути для сплаву в регіоні. Він уже проплив річкою Стир з Берестечка до Хрінників.

Пізніше проклав маршрут з Хрінників до села Малеве. Там рафтер виявив особливо гарні краєвиди:

Наступного разу я сплавлявся із села Хрінники до села Малево. Це маршрут протяжністю до 35 км на фото я відправляв вам чудові краєвиди особливо в селах Лопавше, Лисин та Малеве.

 

Варто відзначити, що по всіх запланованих маршрутах є обривиста місцевість висотою понад 20 м. Також трапляються різні перешкоди, такі як обвали дерев або пробки із рослинності які важко долати навіть за течією.

Крім того, Василь проплив маршрут із села Пляшівка до Хрінників. Цікавість маршруту полягає у тому, що він пролягає через дві річки: Пляшівка та Стир.

На маршруті є такі місця, як національний заповідник «Поле Берестецької битви», історичний пам`ятник «Легенди дуба» та історична пам`ятка «Палац Чацьких».

Маршрут має протяжність орієнтовно 40 кілометрів.

Далі, якщо дозволять погодні умови й не настануть морози, то буде сплав від села Хрінники до м. Луцьк загальною протяжністю 95 кілометрів. Цей маршрут буде розділено на два, а можливо й на три дні.

За словами Василя Березюка, для рафтингу такими маршрутами підійде надувний човен, каяк, байдарка або каное. Усе залежить від кількості осіб.

З собою обов`язково треба мати запасний сухий одяг. Це я зрозумів із власного досвіду. Також аптечку, рятувальний жилет, повербанк, - зазначає Василь.

 

 

– Загалом, мінімальне спорядження можна придбати в межах від 5 до 10 тис. грн, все це доступно зараз. Для себе я використовую надувний човен та електромотор - для того, щоб можна було перепочивати періодично, оскільки поки роздивляюсь маршрути, то я плаваю сам.

У планах промаркувати та зареєструвати чотири туристичні маршрути річкою Стир на Демидівщині. Це Берестечко - Хрінники, Пляшівка – Хрінники, Хрінники – Малево та Хрінники - Луцьк. Кожен маршрут буде ретельно продуманий і прорахований.

Якщо людям сподобається ідея, Василь Березюк хотів би отримати підтримку з місцевого бюджету, аби облаштувати місця для відпочинку та ночівлі на цих маршрутах. Тобто, усіх дрібниць, які необхідні для цивілізованого туризму.

Кращі місця для відпочинку Василь шукає сам. Їх він позначить на картах, як і сам маршрут, а також цікаві туристичні локації, повз які пливтимуть туристи.

Василь Березюк робить це для популяризації рідного краю, адже, на його думку, Демидівщина має величезний туристичний потенціал, який не використовується.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень