Одне рішення, завдяки якому Україна уже отримала тисячі найбагатших туристів світу

Поки інші європейські країни закриті для туристів через пандемію

ФОТО за сторінки Сергія Наумовича

В Україні значною мірою побільшало туристів з Близького Сходу. Цілі сім'ї привертають до себе увагу на вулицях Києва, Львова та Буковеля.

Цей бум почався з запуском прямих рейсів в Україну із Саудівської Аравії, зазначають експерти.

Із саудівськими туристами Україні дуже пощастило, вважає заступник голови Комітету з туризму Торгово-промислової палати України Володимир Царук, пише видання НВ.

Місцева авіакомпанія-лоукостер Flynas з 11 червня почала виконувати рейси в Україну. Перші пасажири прибули до Києва, потім додалися польотні програми до Львова та Одеси. При цьому квитки на рейс не з дешевих – саудівці платять від 580 доларів, щоб прилетіти до Києва, і від 745 доларів, щоб побачити Львів.

Однак 164 крісла з саудівськими туристами заповнюються майже під зав'язку. Авіарейси з Саудівської Аравії сьогодні єдині, де переважна більшість їхніх пасажирів їдуть відпочивати саме в Україну, а не навпаки", - зазначив Володимир Царук.

ФОТО hmarochos.kiev.ua

Туристи з Саудівської Аравії, ОАЕ і Катару - одні з найбажаніших у всіх країнах Європи. Вони витрачають багато грошей на відпочинку, розміщуються в готелях рівня 4 і 5 зірок, приїжджають цілими сім'ями. За цих туристів йде неабияка боротьба - країни Євросоюзу вкладають чималі кошти в рекламні кампанії, додає він.

Україна ж фактично не витратила ні копійки на рекламу в Саудівській Аравії й отримала тисячі найбагатших туристів світу. Саудівців до Європи у зв'язку з пандемією поки не пускають. Тому до звичних магазинів Лондона і Парижа їм поки не можна.

 

А найближчою європейською альтернативою, де можна пересидіти спеку і зробити хороший шопінг, виявилася якраз Україна, - каже експерт.

Крім того, ще минулого року для громадян Саудівської Аравії, а також ще кількох країн Перської Затоки, які їдуть з метою туризму, Україна ввела електронну візу. І це позитивно вплинуло на рішення щодо вибору місця відпочинку.

Дорогі бутіки вперше за два роки ледь встигають обслуговувати іноземних клієнтів, а деякі столичні готелі категорії 5 зірок заброньовані на все літо, починаючи з липня, пише блогер Сергій Наумович.

До слова близько 70% гостей у готелях Буковеля зараз - іноземці.

В основному - туристи з ОАЕ, Саудівської Аравії, Кувейту. Для цих країн відкритий в'їзд в Україну і без візи, і без вакцини.

 

Прилітають в основному сім'ями, і здебільшого до Києва прямими рейсами, беруть автомобілі напрокат і вирушають на захід країни. Орендодавці автомобілів, готельних номерів і будинків в приємному шоку, - пише він на сторінці у Facebook.

Особливе захоплення у туристів зі Сходу викликає природа Карпат. Найчастіше прилітаючи до Києва такі туристи потому прямують до Львова, у Буковель й назад до Києва.

Експерти зазначають, що певні незручності виникають з харчуванням у ресторані. Експерти радять закладам громадського харчування вводити валяльне меню.

Відповідь на питання, чому у нас останнім часом купа арабських туристів. За даними нашого порталу, зі стартом прямого рейсу візитери сайту з СА з 20 місця перейшли на друге.

 

Кожен день до Києва прибуває 200-300 туристів з цієї країни. Закладам харчування пора вводити халяль, - написав на сторінці у Facebook голова правління VisitUkraine.today Антон Тараненко.

Країни Перської затоки можуть стати перспективним напрямком для розвитку туристичних потоків в Україну відзначила голова Державного агентства розвитку туризму Мар'яна Олеськів.

Поєднання «зеленого», гірського, культурного і гастрономічного туризму - це те, що може зацікавити мандрівників з країн Близького і Середнього Сходу, - повідомила вона.

За матеріалами РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень