Краса вже не чіпляє: названо причину, чому різко знизилися оцінки у привабливих студенток

«Бонус краси» вже не працює

Фото ілюстративне

Фізично привабливі студентки університетів почали отримувати нижчі оцінки, коли лекції перейшли до онлайн-режиму під час пандемії, свідчить дослідження, про яке пише The Sunday Times.

Дослідники вже кілька десятиліть знають, що привабливі люди зазвичай отримують вищу зарплату, ніж менш привабливі однолітки. Вони частіше отримують підвищення по службі та навіть рідше потрапляють до в'язниці.

Крім того, вони частіше отримують найкращі оцінки в університетах.

Феномен та вплив на нього пандемії коронавірусу вирішив дослідити Адріан Мехіч із Лундського університету у Швеції.

Мехич набрав 307 студентів інженерних спеціальностей, які навчалися в університеті як до, так і під час пандемії.

Привабливість особи кожного з них оцінювалася журі із 37 осіб за шкалою від 1 до 10, де 10 – «надзвичайно привабливий».

Різ Візерспун у стрічці "Білявка в законі", де виконує роль, на перший погляд легковажної, але надзвичайно старанної та розумної студентки.

Мехич зосередився на курсах, де викладачі контролюють виставлення оцінок, оскільки вони оцінюють внесок студентів у виконання групових завдань, участь у семінарах та усних презентаціях.

До пандемії більш красиві студенти обох статей, як правило, отримували вищі оцінки. Цей «бонус за красу» підвищував їхні оцінки на кілька процентних пунктів — недостатньо, щоб вивести студента у лідери курсу, але достатньо, щоб стати статистично значущим.

Однак, коли лекції перейшли до онлайн-режиму, а очне навчання припинилося, привабливі жінки раптово втратили цю перевагу.

«Премія за красу», що надавалася привабливим студенткам до пандемії, знизилася приблизно на 80 відсотків після переходу на дистанційне навчання.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень