«Кожен має право на свободу совісті»: в уряді відповіли, чи заберуть Лаври у УПЦ (МП)

Йдеться про Києво-Печерську, Почаївську та Святогірську Лаври

Києво-Печерська Лавра, Успенський собор

Відповідь Міністерства культури та інформаційної політики України на депутатське звернення про розірвання оренди Києво-Печерської, Почаївської Успенської та Свято-Успенської Святогірської Лаври для УПЦ МП опублікувала народна депутатка Інна Совсун на своїй сторінці у Facebook.

Що відповів Кабмін?

У документі Мінкульту йдеться про те, що

Лаври передані в оренду на підставі типових угод, в яких є положення про розірвання за взаємною згодою.

 

Одностороннє розірвання угоди з боку держави можливе лише у випадку нецільового використання майна або утримання в неналежному стані після попередження.

Інна Совсун зазначає, що на думку Кабміну, спроби заборонити УПЦ МП — необґрунтовані. Адже немає доказів вчинення цими служителями культу кримінальних чи адміністративних правопорушень, тобто вироку судів, постанов про стягнення тощо. А навіть якби були — потрібно було б довести, що конкретні представники УПЦ МП пов'язані з діяльністю організації.

Під час обстрілу Святогірської лаври загинули двоє ченців та черниця (Фото ГОРДОН)

Також уряд вважає, що дискримінувати релігійні організації, центр яких знаходиться в державі-агресорці — не можна. І лаври, відповідно, повернути в державну власність — також не можна, - пише депутатка і завершує свій допис словами:

Загроза національній безпеці вимагає швидких та рішучих дій, і це один з тих випадків, коли дух права має бути важливішим за його букву. Бо поки ми граємося в «законодавством не передбачено» — наші захисники й захисниці віддають свої життя. А ми ставимо їх під ще більший ризик тим, що не робимо нічого, аби зупинити ворога в тилу.

З коментарями до допису та безпосередньо відповіддю Міністерства можна ознайомитися за посиланням:

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень