«Ковідна» тисяча на ліки: що робити тим, у кого немає смартфона?

Вихід є, не переймайтеся

Фото "УНІАН". Жіночка перебирає щойно куплені ліки
Фото "УНІАН". Жіночка перебирає щойно куплені ліки

З понеділка, 24-го січня, ті, кому виповнилося 60 років і хто зробив обидва щеплення проти ковіду, можуть витрачати 1 000 грн за вакцинацію на ліки. Зробити це можна, як наголошують в уряді, у будь-якій аптеці на території України – онлайн чи наживо – без різниці

Утім, для двічі вакцинованих, але без смартфонів та комп'ютерів українців, держава обіцяє спростити процедуру лише із квітня...

Проте насправді не все так погано – для тих, хто зумів оформити картку «єПідтримка», але чий телефон не має функції безконтактної сплати, у Мінцифри радять іти в банк

– Наразі пластикові картки видають 2 із 9-ти банків, які збираються підключитися до цієї програми: «Альфа-Банк» і «МоноБанк». Пізніше таких фінустанов буде більше.

Якщо раптом ви вже отримали тисячу за вакцинацію в іншому банку – не тому, який видає фізичну картку – у вас є два варіанти:

  • розрахуватися через Інтернет самостійно;
  • звернутися по допомогою до молодших членів, щоб вони налаштували вашу картку на свій телефон і змогли купити ліки для вас.

Окрім того, якщо у вас виникли проблеми з оформленням, власне, картки «єПідтримка», із цим також повинні допомогти у банку, говорить заступник міністра економіки Олександр Грибан:

– Якщо немає мобільного додатку, оскільки немає смартфона, то все одно треба буде звернутися до відділення банку, і там вже фахівці банку допоможуть все це оформити і власне отримати цю допомогу вже не в електронному вигляді, а у фізичному.

Нагадаємо, що придбати за ЗЕ-1000 можна лише ліки і нічого іншого. Купити, до прикладу, мінеральну воду, якісь БАДи, аромалампу чи ефірну олію, будь-який медичний прилад чи ватні палички у вас не вийде. Крім того, пам`ятайте, що під час оплати покупок картою банк негайно перевірить ваш вік - якщо вам не виповнилося 60-ти років, оплата не пройде (навіть, якщо не вистачає всього одного дня).

Також зауважимо, що з лютого 1000 грн за вакцинацію проти ковіду можна буде витратити на сплату комуналки.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень