Ковбаса та алкоголь: що ще в Україні заборонили пересилати поштою

Нововведення від 8 вересня

В Україні затвердили перелік предметів, які відтепер офіційно заборонено надсилати як по країні, так і за її межі за допомогою усіх національних операторів поштового зв'язку.

Перелік було затверджено постановою Кабінету міністрів № 958від 8 вересня 2023 року.

Згідно з рішенням КМУ, по Україні забороняється пересилати:

  • національну валюту (крім нумізматичних монет та їх колекцій) та іноземну валюту;
  • харчові продукти, термін придатності яких не перевищує 10 днів;
  • алкогольні напої із вмістом етилового спирту понад 8,5 відсотка об'ємних одиниць, тютюнові вироби, рідини, які використовуються в електронних сигаретах, на яких відсутні марки акцизного податку встановленого зразка;
  • зброю, легкозаймисті або інші небезпечні речовини, токсичні та радіоактивні речовини, ртуть, кислоти, отруйні, їдкі речовини;
  • тварин та отруйні рослини;
  • спеціальні технічні засоби негласного одержання інформації, біологічні агенти тощо.

У міжнародних відправленнях, окрім іншого, не можна пересилати дозволи на право носіння зброї, трудові книжки, військові білети, документи, що посвідчують особу. Винятком є пересилка закордонного паспорта під час воєнного стану.

Предмети, заборонені до пересилання у міжнародних поштових відправленнях, можуть вилучати представники митних органів. При цьому небезпечні предмети та харчові продукти з невеликим терміном придатності повинні знищуватися.

Якщо співробітники пошти виявлять зброю, наркотики, токсичні чи радіоактивні речовини тощо, вони зобов'язані звертатися до поліції, яка має вилучити заборонені предмети.

Джерело: Подробиці

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень