Замовляти з-за кордону – знову вигідно: ліміт на посилки збільшили на 50%

Тобто можна замовляти більше – без сплати «зайвого» податку

Днями нардепи схвалили у другому читанні зміни до Податкового кодексу, якими підвищується ліміт на безмитну доставку міжнародних посилок. Про це повідомили у пресслужбі ВР.

Так, ліміт збільшили зі 100 до 150 євро.

 

Тобто у випадку, коли вартість товарів у посилці не перевищує цієї суми, оплачувати ввізне мито замовнику не доведеться.

В іншому випадку, якщо йдеться про 150 євро і більше (максимум - 1 000 євро) - одержувачу доведеться сплатити 10% ввізного мита і ПДВ. Базою для нарахування податку буде різниця між вартістю посилки та лімітом у 150 євро, вказано у пояснювальній записці до документа.

Причиною змін у законодавстві стало стрімке скорочення імпортних відправлень до України через надто низький ліміт і зменшення доходів міжнародних поштових та міжнародних експрес-перевізників. По факту українці просто почали замовляти набагато менше товарів з-за кордону.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені документи у Рівному: пропонують винагороду

Вчора у районі автовокзалу близько 8 ранку були загублені документи. Тих, хто знайшов, просять повернути за винагороду. Ліщук Руслан Романович - 0 (67) 408 57 66

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Більше оголошень