Космічна лабораторія Рівного допомагає поліпшувати якість сигналу цифрового телебачення

Діє вона у Малій академії наук

У лабораторії школярі-старшокласники за допомогою радіотелескопа здійснюють спостереження за супутником, який передає сигнал на тарілки цифрового телебачення. Спостереження відбувається за технологією Миколаївської астрономічної лабораторії, аналогів якої нема у світі.  

Телескоп

Завідувач лабораторії космічних досліджень Рівненської Малої академії наук Євгеній Малиновський (на фото вгорі поруч зі старшокласницею) пояснює, що від місця розташування супутника залежить якість сигналу цифрового телебачення. Тож їхнє завдання - з'ясувати точно, де він:

Наша робота полягає в тому, щоб визначити, де саме розташований супутник, і чи не починає він чи обертатися, чи, можливо, його Земля, Місяць чи Сонце починають трішки сильніше притягувати, ніж це було розраховано.

За словами Євгенія Малиновського, спостереження ведеться не тільки у Рівному, а й у Миколаєві, Мукачевому, Харкові.

Акумулює інформацію з цих точок дослідження Миколаївська обсерваторія. За власною методикою розрахунку вона визначає точне місце перебування супутника, його траєкторію руху. І нині відбуваються перемовини щодо того, щоб цю технологію взяло на озброєння Європейське космічне агентство, яке поки такої технології не має.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень