Косметика, на яку ви дарма витрачаєте гроші

Ці креми, сироватки та маски абсолютно неефективні

Лососеве молоко, екстракт равликового слизу, маточне молочко — чого тільки не побачиш у складі кремів для обличчя. Всі вони обіцяють якщо не вічну молодість, то повернути час назад точно.

Один з найпопулярніших засобів — це колаген. Маски, сироватки й креми з ним обіцяють поповнити рівень колагену в шкірі, підвищити її еластичність і зробити більш гладкою, вирівняти зморшки й ущільнити шкіру. А насправді?

Ці засоби абсолютно не працюють. Єдиний ефект, який ви від них помітите — це легке зволоження і неабиякі витрати.

Колаген — це білок, який життєво важливий для шкіри, м'язів і кісток, з віком деградує, що призводить до появи зморшок і сухості шкіри. Тому дуже важливо споживати з їжею потрібну кількість білка. А наносити колаген на шкіру марно — це дуже велика молекула, яка в глибокі шари шкіри просто не проникне, кажуть фахівці.

Допомогти виробленню колагену можуть хіба що маски та сироватки з проколагеном або пептидами. Але насамперед потрібно звернути увагу на харчування, радять дієтологи.

Колаген у вигляді добавок — це просто дуже дорогий і не найефективніший спосіб підвищити споживання білка. Наш організм розбере його на амінокислоти й направить туди, де він найбільше потрібен. І не факт, що це буде шкіра.

До речі, те ж саме можна сказати й про засоби з гіалуроновою кислотою: це настільки велика молекула, що вона ефективна тільки у вигляді ін'єкцій.

Зовнішньо засоби з цією кислотою лише трохи розпушують поверхню шкіри, роблячи її візуально рівнішою, але водночас нічого до пуття не покращуючи.

 

Джерело: ukr.media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Теги: косметика
Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень