Чи шкідливі насправді тональні засоби

Що дійсно може викликати проблеми зі шкірою

Фахівці розповіли про найпопулярніші міфи, які стосуються використання тональних засобів. А ще - назвали речі, на які варто звертати увагу при виборі тонального крему, аби дійсно не нашкодити шкірі.

Суцільна «хімія» у складі

Сучасні тональні засоби не мають згубного впливу на шкіру, оскільки в їх складі немає шкідливих компонентів. Проблеми можуть виникнуть лише у разі індивідуальної чутливості до певних компонентів.

Комедони і прищі

Існує міф, що від тонального засобу можуть з'явитися комедони (це закупорення протоків сальної залози шкірним салом і ороговілими лусочками епітелію) та прищі.

Це неправда. Комедони з'являються не від певного засобу, а від того, що він використовується не для того типу шкіри, для якого призначений.

 

Та сама ситуація і у випадку з появою прищів - тональний крем дійсно може спровокувати запалення, якщо його підібрати неправильно.

 

Зморшки

Те, що засоби викликають передчасне старіння, також міф. Навпаки - шкіра покривається захисною плівкою, яка дозволяє дихати, але водночас захищає її від проникнення бруду і пилу. Також тональний крем захищає від шкідливого впливу ультрафіолетових променів.

Силікони у складі тональних засобів

Суперечки про шкоду силіконів є на кожному форумі, присвяченому красі. Візажисти рекомендують йти за такою логікою: якщо засіб створено із застосуванням сучасних технологій, він скоріше не завдасть ніякої шкоди.

Але в цілому, сучасні косметологи сходяться на думці про те, що силікони швидше корисні і оберігають шкіру від шкідливого впливу навколишнього середовища.

Як правильно користуватися тональними засобами

Щоб не нашкодити шкірі, потрібно вміти правильно ними користуватися.

По-перше, замість тональних засобів у спеку можна скористатися лише пудрою. Все тому, що потрапляючи у пори, які влітку розширюються, тональник перемішується зі шкірним салом і  такому разі дійсно може викликати запалення.

Очищення обличчя перед нанесенням тонального засобу – запорука того, що пори не заб'ються.

Не можна використовувати стійкі тональні засоби частіше, ніж раз на 4 дні. Звичайно, жінкам хочеться робити це щодня, адже стійкий засіб дозволяє не турбуватися про макіяж протягом цілого дня. Однак такі креми мають дуже щільну консистенцію. Шкіра під ними не дихає на відміну від тонального засобу легкої структури.

Якщо у жінки шкіра, схильна до появи запалення і подразнення, то треба використовувати легкі креми. Густий засіб завжди дуже насичений пігментом, який може спровокувати виникнення подразнення. Для чутливої шкіри краще за все використовувати крем з рослинними і органічними компонентами.

Тональний засіб повинен завжди змиватися на ніч. В іншому разі запалення шкіри просто не уникнути.

Не можна також наносити крем у кілька шарів – це призведе до появи проблем зі шкірою обличчя.

За матеріалами Wobs.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень