Коштує тисячі гривень, але чи справді допомагає проти зморшок крем навколо очей?

Ніжна і тонка шкіра навколо очей першою реагує на вікові зміни

Аби креми навколо очей були справді дієвими, вони повинні містити кілька ключових складників.  Зокрема крем має містити ретинол або вітамін С,  пояснюють доктор Сара Перкінс, доцент дерматології Медичної школи Єльського університету та доктор Закія Рахман, клінічний професор дерматології в Стенфордському університеті.

До складу кресів треба ставитися відповідально, адже деякі з них можуть бути просто зволожувальним й не містити активних інгредієнтів. Зі своєю задачею – зволоженням, вони справляють на відмінно. Але тут не йдеться про роботу над зморшками. 

Ретинол та ретиноїди, є близькими хімічними сполуками, отриманими з вітаміну А. Ці речовини можуть протидіяти руйнуванню колагену, впливати на клітинний обмін, виробляти новий колаген та створювати більше гіалуронової кислоти (речовини, який організм виробляє природним чином і допомагає підтримувати зволоженість шкіри).

У багатьох країнах ретиноїди призначають за рецептом, а ретинол може входити до складу доглядових продуктів.

При цьому фахівці рекомендують, аби вміст ретинолу був не менше 0,25-1%. 

Застосовувати їх треба з обережністю, адже шкіра своє чутливою до сонця. Крем краще використовувати на ніч, а вдень користуватися протисонцевими засобами. 

Вагітним – користуватися ретинолом чи ретиноїдом – не треба. 

Стримує розвиток зморшок й місцеве застосування вітаміну С. Він нейтралізує шкідливі молекули, які називаються вільними радикалами, які можуть пошкодити шкірі. Втім, ретинол та ретиноїди все ж ефективніші. 

А от застосування гіалуронової кислоти у доглядових засобах, хоч і надає шкірі молодшого вигляду мають дуже тимчасовий ефект. 

Якщо у кремі навколо очей немає активних інгредієнтів, до за своїми властивостями він мало чим відрізняється від звичайних зволожувальних засобах. Тож переплачувати за такий – не варто. При цьому треба пам’ятати, що миттєвого ефекту не дає жоден з засобів, і це займає певний ас. Проте й ефект триватиме місяцями. 

Лікарі попереджають, що найкращий спосіб попередити зморшки – це користуватися протисонцевими засобами. 

Джерело: НВ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень