Корчив пики та ніс ахінею, - скарга студента на лекції російською обернулася ганьбою

Скаржник сам наробив помилок у документі

Скарга студента Національного авіаційного університету (НАУ, м. Київ) про порушення викладачем Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної», яка стала приводом для штрафу в розмірі 3 400 гривень, написана із помилками.

Про це повідомляють Українські Новини, посилаючись на відповідь Секретаріату мовного омбудсмена.

Я навчаюсь на 3 курсі в київському університеті НАУ, де викладач [...] (пари викладач проводить російською мовою та відмовляється перейти на українську мову, бо «організаційні моменти» розповідає, - вказано в тексті мовної скарги.

У мовного омбудсмена кажуть, що у скарзі зазначено, що 7 вересня доцент провів 2 пари онлайн-уроків у Google-класі російською, що заборонено мовним законом. Скаргу студент написав із помилками – порушена пунктуація, структурний виклад та логіка побудови речень", - зазначено у коментарі.

Своєю чергою доцент НАУ, якого мовний омбудсмен оштрафував на 3 400 гривень за використання недержавної мови, стверджує, що став жертвою організованої провокації, а свої лекції читає виключно українською та англійською мовами.

Повідомляю, що проти мене організовано провокацію, безпосередніми виконавцями якої є група студентів 3-го курсу Національного авіаційного університету. Провокація почалася з перших моїх лекційних занять і навіть на лекції з іншим потоком.

 

Схоже? цей «студент» був під впливом наркотиків, оскільки, забувши вимкнути вебкамеру, «корчив пики», стрибав перед камерою та ніс ахінею. Або свідомо це робив. Провокації продовжилися під час проведення інших лекцій з 3-м курсом.

Крім того, викладач повідомив, що з 7 вересня 2022 року отримує погрози з різних телефонних номерів, у месенджері Viber та на адресу корпоративної електронної пошти.

Між тим, в соцмережах почала лунати критика роботи мовного омбудсмена. Зазначається, що за статистикою, омбудсмен застосовує санкції 1 раз на кожні 200 скарг.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень