«Контент для збоченців і педофілів» прокоментував батько 8-річної блогерки-моделі (ФОТО)

У кіберполіції тим часом говорять, що «під прицілом» збоченців тепер – усі дівчатка подібного типажу

Цього тижня у Мережі розгорівся неабиякий скандал: громадськість шокували стосунки 8-річної киянки Мілани Маханець і 13-річного Павла Пая.

Обоє малолітніх – блогери. На своїх сторінках в Instagram вони викладають фото й відео, на яких обіймаються, цілуються, «зажимаються» по кутках, коли дорослі йдуть із кімнати, і навіть сплять разом.

 

Словом, демонструють всю свою «дорослість» по максимуму.

Дівчинка – практично завжди з яскравим макіяжем і в коротких спідницях. І саме ця штучна сексуалізація дитини багатьох обурює, повідомляє Радіо ТРЕК із посиланням на «КП в Україні».

Мама повністю змінила коло спілкування

Найімовірніше, настільки розкутий образ Мілани - заслуга її матері Дар'ї Маханець, яка займається модельною кар'єрою дочки. І стосунки між донькою і 13-річним хлопчиком - один із прийомів досягнення популярності.

Кілька років тому жінка працювала адміністратором у громадській зоозахисній організації. Друзі-волонтери характеризують її виключно з позитивного боку. Однак у 2018-му Дарина раптово покинула організацію – без будь-яких пояснень.

А вже наступного року – розлучилася з чоловіком, батьком Мілани – Олександром. Друзі родини кажуть, що процес розлучення був досить складний, однак причини розставання пари їм невідомі.

 

При цьому приблизно у той же час почалося перетворення маленької Мілани в соцмережах. Її Instagram поступово переставав бути сторінкою звичайної дитини і перетворився у рекламний майданчик.

Знайомі сім'ї не виключають - саме розлучення і послужило поштовхом для різкої зміни кола спілкування і ставлення до доньки.

Журналістам вдалося знайти батька 8-річної Мілани. Каже, намагається спілкуватися з дочкою, а от про ексдружину говорити бажання в нього немає:

З дочкою я намагаюся спілкуватися і допомагати, а про Дарину говорити немає бажання. Зараз я просто в шоці від того, що відбувається, - розповів Олександр Маханець. - Все, що діється, м'яко кажучи, неправильно.

Хотіли більше підписників

У своїх сторіз Мілана розповідає, що з Павлом вона познайомилася 7 місяців тому. Спершу вони дійсно планували хайпанути, але згодом «один до одного прив'язалися».

Попри це, від хайпу блогери відмовлятися не стали.

Лише за останню добу кількість підписників у Паші зросла майже на 10 тисяч, у Мілани – ще більше. Якщо на Instagram-акаунт хлопця на сьогодні підписані понад 44 тис. користувачів, то в малолітньої моделі їх вже понад пів мільйона.

Контент, що приваблює збоченців

 

Ситуацію з дитячим романом прокоментували в кіберпроліції.

Там пояснюють, що збоченці готові на все, аби задовольнити свої нетипові бажання. І в такому випадку «під прицілом» - не лише ця дитина, а й всі схожі на неї:

Педофіли - це люди з дуже сильно збоченим мисленням і сприйняттям. Їх збуджують дитячі тіла, їх заводить те, що у звичайної людини викличе огиду. І для вгамування своїх бажань ці люди готові практично на все.

 

Чи можуть поставити собі за мету визначити місце проживання дитини, відстежуючи місця, де зроблені фотографії. На це вони готові витрачати дуже багато часу і не шкодують коштів. Вони дуже винахідливі, наполегливі і хитрі. До того ж, в зону ризику автоматично потрапляють всі пов'язані з цим типажем діти, - говорить один зі співробітників кіберполіції.

Втім, випадок Мілани по-справжньому небезпечний, оскільки контент на її сторінці може серйозно провокувати педофілів, продовжує джерело:

Дорослі пози, вираз обличчя, макіяж, яскравий одяг, нетиповий для її віку, поцілунки - це те, що може зацікавити злочинця і привернути його увагу до конкретної дитини. Для педофіла така сторінка виглядає як магніт, - впевнений провоохоронець.

Однак, з точки зору закону, притягнути до відповідальності батьків, які сприяють подібному, досить проблематично. 

Експерт з кіберполіції, який коментував ситуацію журналістам, сумнівається у тому, що прокуратурі вдасться притягнути батьків дівчинки до бодай якоїсь відповідальності. 

При чому погоджуються з його думкою і юристи:

Самі фото і відео – це окремий предмет для вивчення експерта, тільки він може встановити, чи є там ознаки неприпустимою сексуальності чи ні, - каже адвокат Іван Ліберман. - Але в цьому випадку в діях 13-річного хлопчика і 8-річної дівчинки немає складу злочину. Вони є особами, яких не можна притягнути до кримінальної відповідальності. До відповідальності можна притягнути лише батьків, і тільки до адміністративної - за неналежне виконання батьківських обов'язків.

Втім, прокуратура все одно викликала маму дівчинки на допит.

До речі, як з'ясували ЗМІ, Мілана Маханець виявилася внучкою головного консультанта секретаріату Комітету ВР України з питань аграрної та земельної політики Сергія Шумейка.

Коментуючи скандал, він відповів, що «не стежить за цим і у дитини є мама, яка повинна розбиратися з цією ситуацією».

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень