Коні лікуватимуть дітей із ДЦП

Реабілітацію дітей, хворих на дитячий церебральний параліч, проводитимуть на Державному підприємстві «Мирогощанський державний іподром».

«У нас на підприємстві є необхідна база для заняття з хворими дітьми. Є чудові коні і персонал, який за ними доглядає. Для того, щоб почати працювати в цьому напрямку, потрібно зовсім небагато: підтримка та розуміння влади і ще фахівець-реабілітолог з відповідною кваліфікацією», – говорить директор іподрому Володимир Присяжненко.

Попри труднощі і важку економічну ситуацію, яка була на підприємстві у минулі роки, тут все ж змогли зберегти коней.

На сьогодні в стайнях іподрому трохи більше десятка коней, серед яких породисті скакуни і в минулому чемпіони.

«Коні дуже позитивно впливають на дітей. У світі часто використовують спілкування хворих на ДЦП дітей з кіньми саме для реабілітації. Залишається сподіватись, що районна влада з розумінням поставиться до важливості створення подібного реабілітаційного центру. І вже незабаром хворі діти зможуть покращувати своє здоров’я в сідлі верхи на коні», – розповідає бригадир конюшні іподрому Вікторія Марущак.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень