Кому у березні додадуть тисячу до пенсії, а кому не додадуть нічого

Пенсії знову перерахують

З 1 березня в Україні почнуть щорічну індексацію пенсій. Цього року розмір надбавки складе до 11%. При цьому деякі пенсіонери її не отримають, інші одержать навіть 1 000 грн надбавки.

При проведенні індексації на 11% підвищать розрахунковий розмір середньої зарплати за три роки, на підставі якої рахується пенсія. Підвищиться лише розрахунковий розмір, без урахування надбавок за стаж, доплат для окремих категорій тощо.

Ті пенсіонери, які зараз отримують пенсію в розмірі 9090 грн, можуть розраховувати на надбавку близько 1 тис. грн.

 

Без надбавки залишаться: ті, хто заробив на пенсію, розмір якої менше 11% від мінімальної;
ті, хто зараз отримує максимальну пенсію.

Індексацію проводять, оскільки середня зарплата в країні за останні три роки, яку беруть для розрахунку пенсій, щорічно «старіє». Зарплати зростають швидше, ніж підвищують пенсії. Це призводить до того, що «старі» пенсіонери з кожним роком стають біднішими, а «нові», які з таким же рівнем зарплат і стажем виходять на заслужений відпочинок, отримують значно більше. Щоб виправити ситуацію, рівень середньої зарплати за три роки у формулі підвищують на коефіцієнт.

Торік у межах індексації виплату підвищили для 6,9 млн осіб при тому, що всього в країні 11,4 млн пенсіонерів. Цьогоріч прогнозують таку ж кількість пенсіонерів з надбавками.

Джерело: Главком

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень