Кому не можна пити березовий сік, щоб не спричинити проблеми зі здоров'ям

Кому корисний, а кому може нашкодити

pershyj.com

Користь березового соку

До складу березового соку входить безліч важливих мікроелементів, серед яких кальцій, залізо, глюкоза, дубильні речовини й органічні кислоти. У весняний період, коли наш організм ослаблений, цей напій допоможе повернути сили та бадьорість.

Березовий сік рекомендують пити людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту, жовчного міхура, печінки, запаленнях дванадцятипалої кишки. Він стимулює перистальтику кишківника, заспокоює подразнення. Є гарним сечогінним, протизапальним та протиалергічним засобом.

Здавна вважається, що березовий сік має глистогінні властивості, і його корисно пити людям із частими головними болями, а також під час бронхіту (має відхаркувальні властивості).

Цей сік корисний при інтоксикації організму. Допомагає вивести пісок з печінки і нирок, сечову кислоту, токсини після прийому ліків та інші шкідливі речовини, які накопичуються у тілі.

А ви знали, що березовий сік також можна застосовувати для догляду за шкірою і волоссям? Ним корисно вмиватися людям із жирною та комбінованою шкірою, а також веснянками. Його можна заморожувати й протирати шкіру кубиками льоду.

В яких випадках березовий сік може нашкодити

Пам’ятайте, що не весь березовий сік однаково корисний. Іноді такий напій може навіть нашкодити організму!

У консервованому соку користі немає, ба більше, він містить досить велику кількість цукру. Тому його варто вживати у невеликій кількості дітям і тим, хто стежить за фігурою. А людям з цукровим діабетом варто взагалі відмовитися від солодкого березового соку!

Найкорисніший березовий сік – свіжозібраний, але і цей не весь. Березовий сік можна зберігати в холодильнику протягом двох діб без спеціальної обробки. Потім він втрачає свої корисні властивості.

Важливо також, в яку тару збирали березовий сік у  лісі і в чому транспортували. Якщо посуд був недостатньо чистим, у соку можуть розвинутися хвороботворні бактерії.

Дорослим можна пити не більше одного літра березового соку на день, а дітям і літнім людям – не більше однієї склянки. Зауважте: сік, щойно принесений із двору або з холодильника дуже холодний і, якщо його пити одразу, може призвести до захворювання горла. Тому будьте обережні!

Користь березового соку значною мірою залежить від того, де його зібрали. Якщо береза росте, наприклад, біля автомобільної траси, сік з неї не принесе жодної користі для організму і, навпаки, може навіть нашкодити. Такий сік може містити токсини, важкі метали тощо.

Не слід вживати сік в занадто великих кількостях людям із каменями в нирках, оскільки це може призвести до їх руху.

Хоча вважається, що березовий сік має протиалергійні властивості, його не можна вживати людям, які мають алергію на пилок берези.

Джерело: Сім'я і дім

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень