Комаровський назвав «молочку», яку категорично не можна давати дітям (ВІДЕО)

Батькам на замітку

Доктор Комаровський розповів, який вид «молочки» категорично не можна давати дітям в перший рік життя. Про це педіатр розповів на своєму каналі YouTube.

За словами заслуженого лікаря України, немовлятам до року категорично не можна давати незбиране коров'яче (козяче та інших сільськогосподарських тварин) молоко. Це ж стосується дітей 2-3 років - їм молоко давати не бажано.

– Це правило не стосується молочних продуктів або адаптованих молочних сумішей, – каже Комаровський.

При цьому, за словами заслуженого педіатра, є деякі народності, у культурі яких в принципі не заведено вживати молочні продукти.

Тому життя без «молочки» все ж є.

Знайомство дітей з «молочкою» слід починати саме з кисломолочних продуктів.

 

У чому небезпека надмірного вживання молока?

Комаровський каже, що кальцій, що міститься в молоці, є прямим антагоністом заліза. Якщо в кишківнику багато кальцію, залізо не засвоюється.

– Останнім часом медична наука взагалі переглядає рекомендації, що молока треба багато... З'ясували, що люди, які п'ють три і більше склянки молока в день, не здоровіші за тих, хто цього не робить, - каже педіатр.

При цьому кальцій з молока можна замінити іншими продуктами, багатими цим мікроелементом (рибою, зеленню, бобовими, крупами).

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень