Комаровський назвав три діагнози, яких не існує

У кожного таке було

Відомий лікар Євген Комаровський розповів про діагнози, які насправді не існують у доказовій медицині. Сюди входить вегето-судинна дистонія, дисбактеріоз та діатез. 

Таких діагнозів, як вегето-судинна дистонія, дисбактеріоз та діатез – не існує. У кожного таке було, але всім це лікували крапельницями, уколами.

 

Яка у нас тактика? Наприклад, у вас болить голова. Приїхала швидка допомога, уколола вам магнезію і сідниці так болять, що про голову вже забули. Це називається лікування! Або крапельницю ставили, вся рука відтекла. Ось це мене полікували, – розповідає Євген Комаровський.

Вегето-судинна дистонія, за словами Комаровського, не діагноз, а синдром. Його ставлять пацієнтам, у яких:

  • підвищене відчуття тривоги;
  • проблеми зі сном;
  • прискорене серцебиття, біль в області серця, коливання тиску;
  • дискомфорт у животі та печія;
  • запаморочення та підвищена температура (коли відсутні запальні процеси);
  • головний біль.

Проблеми вегетативної нервової системи - це лише наслідок іншої хвороби, яку необхідно лікувати. Пацієнту потрібно здати загальний аналіз крові, сечі, біохімічний аналіз крові, ЕКГ, УЗД черевної порожнини, іноді МРТ головного мозку та також консультації у кардіолога, ендокринолога, невролога, гастроентеролога або навіть психолога та психіатра.

Дисбактеріоз

Люди, яким зазвичай говорять здати аналіз на «дисбактеріоз», скаржаться на проблеми із травленням. Це можуть бути діарея, закрепи чи здуття. Цей діагноз також ставлять дітям, які через проблеми з травленням мають висипання.

А сам аналіз на «дисбактеріоз» взагалі ні про що не інформує та не дає реальної картини. Адже щодня вона змінюватиметься. 

Діатез

Діатез – це схильність організму до своєрідних реакцій організму на елементарні подразники. Він проявляється у вигляді алергії, висипу або судом. Найчастіше такі симптоми проявляються у дітей, адже шлунково-кишковий тракт, нервова та імунна система ще не повністю зрілі.

Діатез навіть не можна назвати самостійним синдромом. Це все ж генетичні особливості людини.  

У дітей діатез виникає через:

  • неповноцінне харчування малюка в утробі матері;
  • асфіксію під час пологів;
  • приймання медикаментів при виношуванні плоду;
  • виражені токсикози;
  • екологія і робота в забруднених умовах.

Джерело: Новини Live

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень