Коли «новий рік» пишеться з малої літери, а коли з великої: пояснення мовознавця

Як правильно писати назву свята

Багато людей не знає, коли потрібно писати «новий рік» з малої, а коли з великої літери. Про те, як правильно, розповів мовознавець Олександр Авраменко для "Сніданку з 1+1".

«У назвах свят з великої букви пишемо лише перше слово: »Новий« – з великої, а »рік« – з малої літери», – зазначив мовознавець.

Авраменко пояснив, що з великої літери пишеться лише назва свята. Якщо у вітальному тексті є побажання чогось у новому році, тобто у наступні 365 днів, то «новий рік» пишеться з малої букви.

Також, за словами мовознавця, є помилкою у вітаннях вживання слова «наступаючий». Варто казати «з прийдешнім Новим роком».

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень