Кого з українців точно не мобілізують – хто 100% має бронь

Максимально підприємства можуть бронювати до 50% персоналу, всі інші працівники підлягають мобілізації

Одну категорію українців повністю звільнили від мобілізації, враховуючи їхнє критичне значення для повноцінного функціонування банківської системи. Йдеться про інкасаторів всіх рівнів. Про це пише медіаресурс PRO Гроші.

Відомості про можливість бронювання містяться в додатку №56 «Перелік посад та професій військовозобов'язаних, які підлягають бронюванню у період мобілізації та воєнний час та працюють у банківській системі України» до розпорядження Кабінету Міністрів від 18.03.2015 №493-р.

 

На початку січня поточного року Національний банк підтвердив зобов’язання в циркулярі №56-0007/10/ДБК.

Додамо, що уряд дозволив підприємствам оформлювати відстрочку від призову максимум половині військовозобов’язаного персоналу. При чому компанія та люди повинні відповідати визначеним критеріям, щоб Міністерство економіки підтвердило бронювання. Втім ситуація для конкретних підрозділів банківського сегмента відрізняється від загальноукраїнської.

Інкасатори мають стовідсоткове звільнення від призову, адже забезпечують безперебійну доставку та перевезення готівки й інших цінностей, що відіграє виняткову роль у функціонування банків під час війни.

Тобто право на бронь належить не тільки керівникам відділів, а всім – від водіїв транспортних засобів до старших інкасаторів.

Виходить, їх прирівняли до голів правлінь банків, директорів департаментів, начальників управлінь, керівників служб, їхніх заступників тощо. Причому йдеться не лише про центральні відділення фінустанов, але й про регіональні.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень