Кого з російських авторів продовжать вивчати в українських школах?  - відповідь Міносвіти

Тут схиляються до того, аби декого з російськомовних авторів таки вивчати на уроках зарубіжної літератури

Фото ілюстративне

У програмі зарубіжної літератури залишаться лише ті письменники, творчість яких або вони самі тісно пов’язані з Україною.

Про це в ефірі телемарафону єдиних новин сказав керівник Управління загальної середньої та дошкільної освіти МОН Юрій Кононенко, передає Укрінформ:

Це, наприклад, Микола Гоголь, це фактично наш український письменник, який дуже багато зробив для української культури.

 

Або Володимир Короленко, так само буде вивчатися твір Михайла Булгакова «Собаче серце». В програмі залишиться вивчення твору Анатолія Кузнецова «Бабин Яр», тому що це знаковий твір, документальний, який пов’язаний тісно з трагічною подією яка була на території України.

 

Такий твір як «12 стільців» Ільфа та Петрова також вивчатиметься в шкільній програмі, - сказав Кононенко.

Він нагадав, що протягом літа в МОН працювала робоча група щодо оновлення деяких навчальних програм деяких шкільних предметів, зокрема, з історії України, всесвітньої історії, зарубіжної літератури, географії, захисту України, ще деяких предметів.

Після висновків робочої групи програму також розглядала науково-методична комісія МОН, окрім цього відбулася нарада під головуванням міністра, на якій розглядалися ключові питання цією програми.

Зараз підготовлено загальний проєкт наказу міністерства про затвердження всіх змін до всіх навчальних програм. Ми очікуємо, що найближчим часом його буде підписано, і таким чином з 1 вересня нового навчального року діти вчитимуться за новими програмами, - сказав Кононенко.

Водночас він наголосив, що включення в програму зарубіжної літератури великої кількості нових творів не буде.

Якщо раніше деякі твори вивчалися для додаткового читання, тобто діти якщо хотіли , то читали їх, то деякі з них переведені в текстуальне вивчення. Тобто масового включення творів не буде, кістяк програми залишається так як є...

Щодо доступності нових творів, які будуть включені в програму, та підготовки вчителів до викладання нової програми Кононенко зауважив, що останнім часом в Україні видано багато перекладів зарубіжних авторів українською мовою.

Також, за його словами, робота з підготовки вчителів буде проведена до початку і на початку навчального року, цим займатимуться інститути післядипломної освіти, які є в кожній області.

Раніше на цю тему ми писали у матеріалі Чи треба прибрати зі шкільної програми російських письменників?

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень