Кого в Україні можуть позбавити субсидії уже через 60 днів

Умови стали жорсткішими

Українцям, які не мають достатньо доходів, аби своєчасно і в повному обсязі оплачувати комунальні послуги, призначають державну допомогу – субсидію на оплату комірного. Втім, за певних обставити виплат допомоги можуть позбавити.

Одна з головних умов отримання допомоги – проживання за місцем реєстрації.

У разі, якщо отримувач субсидії, чи хтось із членів сім'ї змін адресу проживання, або виїхав закордон – про такі зміни органи соціального захисту необхідно інформувати впродовж 30 днів. А також у цей же період задекларувати свої доходи. В протилежному випадку уже через 60 днів відсутності субсидіанта позбавлять права на допомогу.

Тому необхідно впродовж 30 днів зареєструвати зміни у складі сім'ї за новим місцем реєстрації, або задекларувати доходи. Це передбачає закон «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні».

Якщо один із членів домогосподарства, яким оформило субсидію на оплату комуналки, поїхав за кордон і доглядає там дитину, проходить лікування або офіційно працевлаштувався та сплачує податки, то право на допомогу від держави на ЖК-послуги зберігається для даного домогосподарства.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень