Кого не можна пускати в дім 28 травня, щоб не притягнути негаразди: народні прикмети

Народне свято 28 травня відоме під назвами Микита-гусятник

Святого Микиту вважали покровителем гусей. 28 травня - вдалий день, щоб купити каченят або гусенят. Пращури вважали, що куплені в цей день птахи виростуть великими і здоровими.

Орім домашніх птахів шанували також диких перелітних. Для них у саду залишали годівниці та шпаківні, щоб пернаті там заселилися і полювали на шкідників.

Дуже щасливою прикметою вважається почути сьогодні спів зозулі або ластівки. А якщо птахи звили гніздо біля хати, то її мешканці матимуть сімейне щастя та достаток.

У давнину вважали, що 28 травня обов'язково треба було приготувати пшеничну кашу. Вірили, що тоді в будинку буде панувати щастя і багатство увесь рік.

Цього дня моляться Микиті-сповіднику про захист худоби та городу, а також заступництво для тих, хто має потребу. 

Що не можна робити 28 травня

У цей день не варто говорити з незнайомцями, адже наші предки вірили, що так можна накликати біду на свою родину. Пускати в будинок незнайомців сьогодні - погана прикмета, яка віщує негаразди.

28 травня не варто лихословити та лаятися, бо так можна нашкодити врожаю.

Предки вірили, що 28 травня не варто економити на рідних і близьких, щоб ціле літо не ходити в злиднях. Тому у цей день дарували рідним хоча б маленький подарунок.

Заборонено сьогодні сварити дітей, причому не лише своїх, а й чужих: інакше можна опинитися на їхньому місці — беззахисним та слабким.

Не можна сьогодні лякати дітей страшилками, бо переляку надалі позбутися буде дуже важко.

Народні прикмети на 28 травня

  • Якщо день безвітряний, то урожай буде хороший.
  • Ранкова роса обіцяє хороший урожай зерна.
  • Якщо день дуже спекотний, то осінь буде морозною.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень