Чим 23 травня можна накликати бідність: народні прикмети

23 травня в церковному календарі – день пам’яті святого Леонтія

Пращури вважали, що 23 травня — це останній день, коли можна сіяти огірки. Перед сівбою всі члени сім’ї їли яйця. Сіяли мовчки і босоніж, без головного убору і з зав’язаними очима – інакше огірки не зійдуть або птиці виклюють насіння з землі.

Доброю прикметою 23 травня вважається вжалитися кропивою. 

У цей день зазвичай освячували колодязі, вважали, що таке джерело не пересохне в літній період.

Щоб притягнути гроші, у цей день потрібно акуратно перерахувати всі гроші і скласти в гаманець. Гаманець в цей день повинен мати охайний вигляд.

Якщо купюри у вашому гаманці порвалися або мають брудний вигляд, їх варто негайно витратити. Інакше вони притягнуть бідність та злидні.

Що не можна робити 23 травня

Не можна 23 травня займатися ремонтом. Навіть дрібні ремонтні роботи проводити не варто — вважається, що зроблене довго триматися не буде. До того ж високий ризик отримати травму або поранитися під час того, як робиш подібну роботу.

Цей день вважається несприятливим для переїздів і тривалих поїздок. Краще це зробити напередодні або перенести на наступний день.

Вважається, що різка зміна обстановки 23 травня може принести невдачу у фінансових і кар'єрних справах, а також спровокувати проблеми зі здоров'ям.

23 травня забороняється давати гроші та речі в борг - вважається, що так можна віддати своє здоров'я і фінансове благополуччя.

 

Народні прикмети на 23 травня

З’явилося багато оводів – до урожаю огірків.

Мошки і комарі стовпом в’ються – на гарну погоду.

Глід рясно цвіте – до суворої зими.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень