Кого не можна брати за хрещених батьків для дитини: прислухайтеся до цих порад

Змінити їх потім неможливо

Обряд хрещення дитини є важливим таїнством в житті малюка. Хрещені батьки стають духовними наставниками та оберігають дитину довгі роки. Тому до їх вибору потрібно підходити вдумливо і відповідально.

Кого брати в хрещені категорично не можна

Дівчат молодше 14 років і хлопців молодше 15 років. У церкві вважається, що занадто юні хресні не зможуть прищепити малюкові духовність, оскільки вони самі ще є дітьми.

Не можна брати в хрещені ченців і черниць. А ось священник стати хрещеним батьком може.

Людей з будь-якими психічними захворюваннями або недієздатних.

Сімейну пару. Хресні батьки не повинні бути пов'язані сімейними узами між собою. Не варто брати й близьких друзів, які дружні між собою або перебувають у відносинах – кумам не можна одружитися між собою.

Вважається, що самотніх людей теж не варто вибирати в хресних – вони можуть передати свою долю дитині. Це стосується також вдів і вдівців.

Не може стати хрещеним людина, яка сповідує іншу віру або атеїстів.

Популярні забобони про хресних

Вважається, що вагітні жінки не можуть стати хрещеною матір'ю. Але це не так. Найголовніше, щоб майбутня хрещена мама добре себе почувала, могла без шкоди для здоров'я пройти всі обряди та хотіла стати наставницею для малюка.

За старих часів не брали в хресні людей, у яких за різними обставинами помер хрещеник. Це вважалося найстрашнішою прикметою.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень