Чому за рівнем уваги діти у Рівному – на останньому місці?

Точніше, за умовами, в яких їм доводиться лікуватися

І поліклініки й лікарні для дорослих у Рівному нині більш-менш пристойно виглядають. Але плакати хочеться, коли потрапляєш у медзаклади для дітей. Там ще старі радянські санвузли з умивальниками й унітазами, до яких не дотягнутися малюкам, пофарбовані незрозумілого кольору страшною казенною фарбою стіни, старезні дерев’яні вікна зі щілинами…

–  Просто у закладів для дорослих є багаті спонсори, які допомагають їм коштами. А у дитячих поліклініках і в лікарні заможні люди своїх дітей не лікують: звертаються до приватників, –  мають своє пояснення цьому мої близькі.

 

– Але ж громада міста – це не тільки заможні. То чому так не дбає про дітей? –  обурююся я.

Найобурливіше ж те, що від такої неуваги потерпає відділення відновного лікування дитячої міської лікарні Рівного. Бо сюди черги такі, що записуватися потрібно за кілька місяців наперед. Воно й не дивно, адже саме тут проходять лікування діти, які

мають порушення постави та інші хвороби опорно-рухового апарату.

 

А такі проблеми нині є майже у кожної дитини, бо і парти у школах не пристосовані до росту дитини, і вага шкільних рюкзаків перевищує норми.

 

У цьому ж відділенні діти поправляють здоров’я після переломів, лікуються хворі з ДЦП та іншими захворюваннями нервової системи.

Інакше кажучи, значній кількості пацієнтів відділення без лікування тут просто загрожувала б група інвалідності.

Що можна зробити?

Щоб поліпшити умови лікування дітей у відділенні, дитяча міська лікарня підготувала проєкт на Громадський бюджет. На його реалізацію просить 1 млн грн.

За 150 тисяч грн з цієї суми хоче придбати кабіну для кінезотерапії – це спеціальне обладнання для лікування сколіозів, кіфозів, лордозів, міжхребцевих гриж тощо .

 

Ще 60 тисяч грн планує витратити на парафінонагрівач. Адже нині, щоб зробити процедури дітям, тут парафін розігрівають на звичайних електроплитах.

 

За решту суми хоче здійснити реконструкцію відділення на вулиці Пересопницькій: замінити старезні вікна, підлогу, двері, електропроводку, комунікації, сантехніку, облаштувати сучасний санвузол, який буде доступний для людей на візках.

Так зараз підігрівають парафін у відділенні відновного лікування

Як на мене, проєкт, спрямований на створення якісних умов для відновлення здоров’я найдорожчого, що у нас є – дітей – найважливіший. Але щоб він отримав кошти на реалізацію, потрібна підтримка жителів Рівного. Причому небайдужих до того, якими виростуть наші діти - здоровими чи хворими.   

Підтримати проєкт своїм голосом можна тут.  

           

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень