Кодова назва «Пласт»: до кінця року військові квитки зроблять електронними

Уряд збирається оцифрувати весь військовий облік

Про електронні військові квитки, які збираються запровадити в українській армії, в інтерв’ю «Радіо Свобода» розповів міністр оборони Андрій Загороднюк.

За його словами, в Міноборони уже створили проєкт автоматизації процесів під «кодовою назвою «Пласт»:

Він буде вже цього року. Уже зараз ми з ним працюємо. У тестовому режимі він з’явиться наприкінці першого кварталу. І в першому півріччі вже запрацює.

 

Це перехід на безпаперову форму. У нас взагалі ціла низка напрямків саме по електронному документообігу. Цей проєкт стоїть всередині.

 

Так само у першому півріччі в нас вже будуть перші електронні військові квитки як тестові. Хоча їхнє розповсюдження займе деякий час. Може, ще рік.

 

Ми презентуємо цей проєкт вже у лютому, - зазначив міністр.

Міністр оборони Андрій Загороднюк

Попередньо, це повинна бути картка зі штрих-кодом. Вона може бути у телефоні або у формі пластикової картки, пояснив Загороднюк, додавши, що уряд збирається оцифрувати весь військовий облік:

У нас є база даних офіцерського складу, ми формуємо базу усіх військовослужбовців, солдатів та сержантів, але ще буде база усіх військовозобов’язаних. Це мільйони людей. Звичайно, на це піде час.

 

Ми співпрацюємо з Кабміном, з їхніми цифровими програмами. І коли це буде реалізовано, то фактично отримання усіх паперів із військкомату, якщо вам не треба туди приходити, як у центр комплектації, підписати контракт чи поступити на службу і так далі, ви зможете отримувати віддалено - через електронний цифровий підпис і без приходу у сам військкомат.

Нагадаємо, 6-го лютого Міністерство цифрової трансформації презентувало мобільний додаток «Дія». Він уже доступний для користувачів усіх смартфонів.

В цьому додатку всі документи мають зберігатися в електронному вигляді. На сьогодні він дозволяє користуватися цифровим водійським посвідченням і свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу.

А до кінця року там мають з'явитися ще й електронні український та закордонний паспорти, студентські квитки, страхові поліси тощо.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень