Благодійники подарували лікарні Рівного надсучасне обладнання (ФОТО)

Раніше на новий прилад почали збирати кошти небайдужі рівняни

Надсучасне обладнання для проведення нейрохірургічних операцій подарували обласній дитячій лікарні благодійники.

Нагадаємо, 1 червня стартував проект «Рівне - місто щасливих дітей», в рамках якого планували зібрати 250 тисяч гривень на придбання коагулятора.

Цей прилад допомагає зупинити кровотечу під час операції.

Раніше ж дітей, яким необхідна була операція на спинному або головному мозку, скеровували до медзакладів столиці.

Про збір коштів дізналася українська страхова компанія і вони вирішили придбати обладнання самостійно, говорить співвласник компанії Олександр Царук:

Сама ідея виникла в одного з директорів нашої компанії. Вона прочитала у ЗМІ, що потрібна допомога Рівненській обласній дитячій лікарні у придбанні обладнання.

 

Фонд та інші працівники відгукнулися на цю ідею. Тож ми змогли за короткий проміжок часу зібрати необхідну суму і купити коагулятор. Бо діти - це майбутнє нашої нації. 

Персонал ортопедо-травматологічного відділення, де щороку оперують понад тисячу дітей, вже пройшов навчання і через кілька днів нове обладнання почнуть використовувати, розповів завідувач Ігор Яковець:

Наш нейрохірург вже готовий працювати з новим приладом. Взагалі, наш колектив постійно навчається, проте одних знань мало, іноді без сучасного обладнання ми просто не могли оперувати деяких пацієнтів.

А це - дуже особливий апарат. Його можна використовувати навіть для новонароджених. Спектр використання дуже широкий.

[media=147389][media=147391]

За кошти, які пожертвували рівняни у межах проекту «Рівне - місто щасливих дітей», вдалося зібрати 180 тисяч. Очільниця Благодійного Фонду Мар’яна Рева повідомила, що за ці гроші у це ж відділення придбають новий ендоскоп.

Його вартість трохи більше, ніж 200 тисяч гривень.

Своєю чергою головний лікар дитячої обласної лікарні Віталій Бойко висловив подяку усім благодійникам, які долучилися до доброї справи.

Він зауважив, що надавати кваліфіковану медичну допомогу без якісного сучасного обладнання неможливо. Наприклад, нині у реанімаційному відділенні перебуває 10 новонароджених.

Кожне маля забезпечене кувезом і набором приладів загальною вартістю понад 5 млн гривень. Тож медзаклад постійно потребує фінансування і безмежно вдячний людям, які допомагають рятувати життя.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень