Клопотенко в Рівному: «Хочу витіснити радянські мізки в головах кухарів і щоб діти їли сучасну їжу» (ФОТО)

Нині майже в сотні українських шкіл користуються його рецептами

Сьогодні в Рівному побував кухар-новатор Євген Клопотенко.

Відомий шеф-кухар запропонував змінити меню у шкільних їдальнях. Для цього він зустрівся з місцевими директорами шкіл, підприємцями, батьками і кухарями.

[media=140585][media=140586]

Євген Клопотенко зазначив, що в державних закладах харчування меню не змінювали понад півстоліття:

Мені дуже хочеться зробити Україну сучасною країною. Я не можу дивитися на країну, де все пахне Радянським Союзом. Я не можу вплинути на ремонти, бюджет, але я можу змінити харчування, бо я на цьому розуміюся. Хочу, щоб їжа була сучасна, адекватна і вона буде не про Радянський Союз, а про Україну.

[media=140583][media=140584]

Підприємець, яка забезпечує харчування у Рівненській Гуманітарній гімназії, Євгенія Антонюк каже, що почали готувати учням нові страви ще в лютому і поступово урізноманітнюють меню:

Ми вже впровадили 10 страв. Діти дуже люблять бургер, вітамінний салат у лаваші, паелью. Євген Клопотенко - єдиний, хто зробив прорив у шкільному харчуванні. Ми почали додавати у страви спеції. Додаємо прованські трави і лимонний сік - це надає їм зовсім іншого смаку. 

[media=140587][media=140589]

Нині вже близько сотні шкіл в Україні готують страви зі збірки Клопотенка. У Рівному повністю змінили меню у «Центрі надії». Випробовують таке харчування і ЗОШ №1 та 14.

Заступник міського голови Галина Кульчинська повідомила, що місцева влада і управління освіти позитивно ставляться до зміни меню школярів. І зазначила, що аби запровадити зміни у шкільному харчуванні, насамперед необхідна ініціатива батьків. 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень