Класний лайфхак, щоб швидко і без зусиль очистити решітку після приготування на мангалі
Збережіть собі цю інформацію
М’ясо, яке готують на грилі чи на решітці, стає окрасою пікніка. Проте мити ці предмети потім є непростим завданням. Втім, є певні хитрощі.
Замочити у воді
Те, що прилипло або пригоріло, з легкістю відмиється, якщо замочити у воді, додавши туди трохи мийного засобу для посуду. Однак для реалізації цього способу потрібно багато часу.
Автопаста
Автомобілісти знають, що в автопасті є частинки піску, які діють як абразив. Якщо це не зашкодить вашому покриттю, то можете сміливо використовувати цей варіант. Але пам’ятайте – доведеться попрацювати руками, адже навіть після пасти відтерти пригоріле на мангалі не так вже й просто.
Незвичайний спосіб
Найпростіший варіант виглядає так: вам знадобиться звичайний поліетиленовий пакет хорошої щільності, у якому поміститься решітка. Далі наливаємо в нього кілька столових ложок мийного засобу за типом Фейрі, трохи води й починаємо пакет розтирати, таким чином, щоб засіб рівномірно розподілилася по всій поверхні пакета. Потім цей пакунок треба лишити на 12 годин і промити під проточною водою.
Такий тип очищення підійде для решіток з різним покриттям. А також цей варіант допомагає позбутися запахів риби, м’яса та інших продуктів, які ви готували на вогні під час свого відпочинку.
Джерело: odnaminyta
Радіо Трек: НОВИНИ