Стейк зі свинини на сковороді: Рецепт і тонкощі приготування
Це може стати вашою коронною стравою
Стейк – страва, яка стане родзинкою на вашому столі. Для страви треба брати якісне м’ясо з туші тварини поперек волокон. Стейк зі свинини на сковороді має багатий аромат і чудовий смак, перетворюючи звичайну вечерю у святкову.
Інгредієнти:
- Свинина - 1 кг
- Соус соєвий - 100 г
- Гірчиця суха - 1/ 2 чайної ложки
- Сіль - на смак
- Перець чорний мелений - на смак
- Перець червоний мелений - на смак
- Олія - для смаження
- Зелень петрушки - кілька гілочок
Головне у приготуванні стейка – правильний вибір м'яса. Не беріть свіже парне м'ясо або м'ясо глибокої заморозки. Наріжте м’ясо товщиною 3 см.
Посоліть стейки щедро з кожної сторони, додайте перець та улюблені приправи до м’яса. Після цього поплескайте шматочки м’яса долонями, аби прянощі глибше проникли у стейки. Перекладіть їх у миску і залийте соєвим соусом. Залиште цю заготовку у холодильнику на кілька годин.
Коли м'ясо добре настоялося, відіжміть його, обмажте олією, та покладіть на розігріту сковороду або гриль. Смажимо стейки на максимальному вогні, перевертаючи лопаткою з обох сторін 2 хвилини, щоб утворилася скоринка, яка перешкоджає витіканню соку - саме тому стейки виходять соковитими.
Після попереднього обжарювання дожарюємо їх на середньому вогні від 3 до 6 хвилин на кожній стороні.
Смачного!
Джерело: cookery
Радіо Трек: НОВИНИ