Кладовище у Рівному розширять. «Вистачить на років 10» - Третяк

Провели перемовини

Кладовище «Нове» буде розширене на 12 га.

Як повідомляє міський голова Олександр Третяк, тривалий час у нашому місті підіймалося питання про те, що на кладовищі «Нове» завершується земля для поховань.

 

Адже та територія, яка є в діючих межах, вже фактично використана. це пов'язано з надзвичайно збільшеною динамікою смертності, яку спостерігали в місті через коронавірус. Впродовж року кількість поховань збільшилася вдвічі.

 

Наше комунальне підприємство Спецкомбінат Ритуальна служба і особисто директор - Микола Володько ставив питання про те, що скоро матимемо брак місць для поховань у місті.

Тож у Рівному розпочали пошук прилеглих земельних ділянок. Всі вони знаходяться у власності людей, тому міська влада протягом кількох місяців вела складні перемовини з власниками. Нині цей процес ще триває, але він уже на завершальному етапі.

Власники ділянок готові передати їх у власність міста. Це буде зроблено в форматі обміну. Йдеться про додаткові 12 га землі. Цього достатньо на років 10, якщо буде стійкий рівень смертності.

Паралельно з цим ми можемо говорити про будівництво крематорію, шукати варіанти, але це справа не одного року. Вона потребує не тільки коштів, а і змін у свідомості людей, щоб запровадити європейську практику крематоріїв, яка вже ж є в багатьох країнах світу, - говорить Олександр Третяк. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень