Кінець ери секонд-хенду близько: дешеві та брендові речі можуть зникнути в одну мить 

Держава планує боротьбу з шахраями, які уникають сплати податків 

Секонд-хенд в Україні дуже популярний. Для одних це можливість купити недорогий одяг, для інших підтримка екологічних ідей, щоб речі справді довго служили, а не відправлялися на смітник після одного сезону. Але особливо популярна й інша схема - викуп речей на вагу, та його перепродаж на онлайн майданчиках не тільки. 


Товар ввозять за заниженою вартістю. 

 

Так ТОВ «Е-А» завезло у квітні сумки за ціною, що в 11,3 раза менша за митну вартість, а одяг в 4,2 раза менше.

 

Зайве уточнювати, що податкове навантаження компанії складає 0%.

 

Діями ДПС в цьому випадку упереджено розповсюдження схемного кредиту на суму 35,2 млн грн. Матеріали передані до БЕБ, - каже голова податкового комітету ВР Данило Гетманцев. 

За його словами з вересня 2023 року завдяки роботі спільного аналітичного кабінету ДМС-ДПС упереджено розповсюдження ризикового податкового кредиту на 9 млрд грн.

Крім того, за ще одною злочинною схемою є ввезення дорогих, брендових речей під виглядом секонд-хенду. Відповідно ніяких податків шахраї не платять, натомість продають товари за цінами, нижче ринкових і тим самим шкодять легальному бізнесу. 

Данило Гетманцев пообіцяв опублікувати згодом продовження історій про секонд-хенд. І хоча частину шахраїв вдається викривати, системних рішень як цьому завадити уряд поки не озвучував. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень