Кілька цікавих фактів про унікальне місце відпочинку у Рівному

Із унікальним годинником, кованою арфою та швидкісним Інтернетом

Директор філармонії Микола Орешко розповів, що міська влада вже перейменувала Соборну, 137 (адреса органного залу) в майдан Музики. 

А ще Микола Орешко розповів кілька цікавих фактів про сам майдан та його реконструкцію.

Арфа із богом

Ідея встановити на майдані Музики арфу із янголятком виникла у Миколи Орешка. Якщо за арфу заплатило місто, то за янголя заплатив сам Микола Орешко. Це його подарунок, який він замість янголятка називає лаконічно – богом.

Арфу виготовляв місцевий коваль Артем Вольський. Каже, було нелегко, але арфа вийшла гарною. Виготовлений музичний інструмент із сталі. Коваль не зізнався, скільки часу витратив на виготовлення арфи та янголятка, чи то пак бога. Лише сказав, що із задоволенням виконував замовлення.

Годинник із курантами

Довго тривали розмови та й самі налаштування старовинного годинника, який висить над входом в органний зал. Цей годинник, за словами Миколи Орешка, ніколи не працював. Тепер старовинний годинник буде підсвічуватись. Кожні 15 або 30 хвилин радуватиме рівнян звучанням класичних мелодій. Роботу годинника контролюватиме спеціальна комп'ютерна програма. Ремонт годинника коштував 49 тисяч гривень, облаштування підсвітки — 50 тисяч гривень. Ці кошти з бюджету не просили — їх заробила філармонія.

На площі – не лише нова бруківка

Площа вимощена бруківкою. По периметру - лавочки. Немає тут стихійної парковки та кіосків. Буде й безкоштовний Wi-Fi, запевнив Микола Орешко.

А присутній на офіційному відкритті площі Музики міський голова Володимир Хомко пообіцяв згодом ще й встановити навколо майдану стовпчики, аби сюди не заїжджали автомобілі.

До слова, тепер органний зал матиме підсвітку. Рік тому вже тестували різні кольори і тепер визначились.

На майдані Музики буде оркестр. Кований

Микола Орешко сказав про те, що на майдані Музики скоро з’явиться цілий оркестр з кованих маленьких фігур. Фігури виїжджатимуть з спеціальної шухляди під класичну музику. Куватиме таких музикантів коваль, який працював на створенням арфи та янголятка – Артем Вольский.

А ще у Миколи Орешка є міря - відновити шпилі на органному залі.

Стежте за новинами на сторінках Радіо Трек у Facebook та Telegram  

 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень