Килими на стінах – настав час повертати бабусину естетику у наші квартири

Актуальне рішення найближчої зими

Кількість приколів на тему килимів на стінах у квартирах у мережі зашкалює. Втім, наші бабусі й батьки робили це не заради жартів. Більшість у ті часи вважали килим на стіні – демонстрацією фінансового становища. Адже купити килим могли раніше далеко не всі. Крім демонстрації фінансового стану були й інші причини вішати килим на стіни.

Утеплення

У селах раніше хати опалювали переважно дровами. Водночас старі дерев’яні вікна не дуже добре тримали тепло, тож треба було докласти зусиль, аби втримати тепло у помешканні. Один з варіантів тоді й використовували килими, які не давали стінам швидко вихолонути.

Звукоізоляція

Для багатоквартирних будинків типу «хрущовок» галас з сусідніх кварт був реальною проблемою. Тож килим на стіні трохи поглинав сторонні звуки й допомагав додати трохи приватності.

Серед естетичних проблем, які вирішував килим на стіні, можна назвати наміри власників житла вберегти шпалери у квартирі від пошкодження (адже й шпалери раніше були проблемою), а також за килимом можна було приховати недосконалий ремонт й зокрема нерівні стіни.

Джерело: ukr.media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень