Катався з росії в Польщу, видаючи себе за біженця з України: горе-мандрівника викрили на брехні

Та покарали

Співробітники прикордонної служби в польських Ґжехотках, що на кордоні з Калінінградською областю, затримали громадянина України, - повідомляє Вармінсько-Мазурський прикордонний відділ.

Він виїжджав з Польщі до росії.

Під час перевірки документів мандрівника з’ясувалося, що 34-річний чоловік подав неправдиву інформацію уряду міста Варшава і підтвердив її власним підписом.

Він заявив, що приїхав до Польщі з України 20 лютого цього року, тікаючи від війни.

 

Офіцери служби у Ґжехотках встановили, що українець дійсно в’їхав того дня до Польщі, але не з України, а з росії. Куди  цього разу виїжджав знову.

Чоловік зізнався, що подав неправдиву інформацію, бо хотів отримати номер PESEL з позначкою UKR у Польщі.

Таким чином він намагався отримати дозвіл на проживання на території Республіки Польща, що також давало б йому право перебувати в цій країні та інших країнах Шенгенської угоди.

Фото польських прикордонників

Крім того, як біженець від війни він міг претендувати на польські соціальні виплати, можливість легально працювати, мати доступ до безкоштовного медобслуговування.

Чоловік усе вищесказане підтвердив і наступного дня після затримання визнав свою провину та був оштрафований на 3000 злотих (понад 25 тис. грн.)

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень