Як перетинати кордон, щоб не втратити пільги у Польщі: нововведення від прикордонників

Йдеться про осіб, що користуються тимчасовим захистом у Польщі

Тобто мають PESEL UKR.

Як повідомляє Державна прикордонна служба України, 27 січня польські колеги-прикордонники попередили, що громадяни України, які повертаються до Польщі, повинні під час проходження паспортного контролю повідомити співробітників Прикордонної Варти про в’їзд на територію Польщі у зв’язку з використанням права на тимчасовий захист та ЩОРАЗУ ПРЕД’ЯВЛЯТИ ЕЛЕКТРОННИЙ ДОКУМЕНТ DIIA.PL!

Це допоможе уникнути втрати статусу PESEL UKR, навіть у випадку виїзду з території Польщі на термін, менший за 30 днів та не втратити соціальні права, які надає цей статус.

Це стосується і тих громадян, які їдуть на роботу, але при цьому користуються захистом у Польщі.

Важливо! В’їзд на територію Польщі, без повідомлення про вищезазначені обставини або без пред’явлення електронного документа diia.pl, може призвести до того, що дані іноземця не будуть включені до реєстрів, на основі яких надається статус PESEL UKR, і який пов'язаний із численними соціальними правами.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень